יום שלישי, 28 באפריל 2015

עוגת טחינה שומשום ואגוזי מלך


     
     עוגת טחינה טעימה ועסיסית,אל תוותרו על הציפוי בתחתית,אגוזי מלך                         קצוצים,שומשום,וסוכר חום.





מצרכים לתבנית 24/סיר פלא
3 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר (150 גר')
3/4 כוס סילאן (240 גר')
2 יוגורט 3% רגיל לא ממותק(300 מ"ל)/לפרווה קרם קוקוס
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס שמן קנולה (120 מ"ל)
1-1/2 כוסות קמח תופח (210 גר')


לציפוי

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
3 כפות שומשום
3 כפות סוכר חום



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית
2. מערבלים ביצים,סילאן,וסוכר במיקסר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.,מוסיפים יוגורט, טחינה ושמן ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים לבלילה אחידה.
3. מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
4. משמנים את התבנית ומפזרים את חומרי הציפוי מוודאים שהתחתית והדפנות מצופות היטב,יוצקים את הבלילה.
5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6.לאחר צינון קל,מצמידים את התבנית העגולה לצלחת והופכים בזהירות.


גיוונים:
> מחליפים את אגוזי המלך בפקאן או באגוזי לוז
> מחליפים את הסילאן בדבש או מייפל
> מתבלים את הבלילה בכף חוואיג' לקפה

> לפרווה ניתן להחליף את היוגורט בקרם קוקוס

בהמון אהבה♥♥

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...