יום שלישי, 28 באפריל 2015

עוגת טחינה שומשום ואגוזי מלך


     
     עוגת טחינה טעימה ועסיסית,אל תוותרו על הציפוי בתחתית,אגוזי מלך                         קצוצים,שומשום,וסוכר חום.





מצרכים לתבנית 24/סיר פלא
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גר')
3/4 כוס סילאן (240 גר')
2 יוגורט 3% (300 מ"ל)
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס שמן קנולה (120 מ"ל)
1-1/2 כוסות קמח תופח (210 גר')


לציפוי

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
3 כפות שומשום
3 כפות סוכר חום



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית
2. מערבלים ביצים,סילאן,וסוכר במיקסר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.,מוסיפים יוגורט, טחינה ושמן ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים לבלילה אחידה.
3. מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
4. מפזרים את חומרי הציפוי בתבנית ומוודאים שהתחתית והדפנות מצופות היטב,יוצקים את הבלילה.
5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.


גיוונים:
> מחליפים את אגוזי המלך בפקאן או באגוזי לוז
> מחליפים את הסילאן בדבש או מייפל
> מתבלים את הבלילה בכף חוואיג' לקפה


בהמון אהבה♥♥

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...