יום שישי, 1 במאי 2015

קציצות בקר וערמונים

תבשיל מתקתק ומעט פיקנטי הודות לצ'ילי...ועוד מעטרים את המנה.... אגוזי מלך...
צנוברים קטנטנים...משמש מיובש ופיסטוק

מצרכים

לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור  גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
 1/4 כפית ראס אל חנות
1 כפית צ'ילי טחון
לרוטב:
1/2 כוס אגוזי מלך
100 גר' צנוברים
50 גר' פיסטוקים
1 בצל, חתוך לקוביות
כפית סוכר חום
4  משמשים מיובשים
200 גר' ערמונים בוואקום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
2. לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה.
3. מטגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הסוכר החום, את האגוזים, המשמשים, הצנוברים
    והפיסטוקים.
4. מוסיפים שתי כוסות מים ומתבלים בפפריקה,צ'ילי,מלח,פלפל,כורכום מביאים לרתיחה ומוסיפים את      הקציצות.
5. מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ומוסיפים מים במידת הצורך.
6. מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...