יום חמישי, 28 במאי 2015

עוגת שכבות קרם וניל מרנג וקצפת





עוגת קצף וקצפת אהובה על כולם. חלומו של כל ילד ומבוגר. פריכה ושבירה מלמעלה, ורכה בפנים.
מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית
לבצק
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גרדת לימון
1/4 כוס מים קרים (לפי הצורך)

למרנג
4 חלבונים בגודל L
200 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון

מלית
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל צרפתי(80 גרם)


לקישוט
50 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה
הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר, החמאה,ביצה,גרדת לימון ,וניל
והמלח, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת כדור בצק.
משמנים תבנית חד פעמית משטחים את הבצק ואופים כ-15 שעה ב-180 מעלות.

המרנג-
מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר)
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר מוסיפים ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.


משמנים תבנית ומזלפים עם צנתר ריבוע בגודל התבנית (חד פעמית)אפשר להניח עם כף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי לפחות.
מצננים מעט ,כדי לשחרר את המרנג מהתבנית חותכים עם מספרים את ארבעת הפינות של התבנית ומשחררים את המרנג(גם אם נשבר לא נורא).


המלית-
מקציפים את השמנת,חלב,ואינסטנט לקצף קשה ויציב.


מרכיבים את העוגה-

מורחים את הקצפת מעל לבצק האפוי ואת המרנג מעל, ממסים את השוקולד במיקרוגל מערבבים היטב,מזלפים עם כפית בחופשיות.





אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...