יום ראשון, 10 במאי 2015

פלאפל חצילים וגבינות

             מטוגן כמו פלאפל,טעים יותר מפלאפל(לטעמי), שילוב של חצילים קלויים,גבינות,ופטריות .



מצרכים

2 חצילים קלויים וקצוצים דק
30 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק מאוד
2 שיני שום, כתושות
300 גרם  פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות מאוד
גבינת בולגרית חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
לציפוי ולטיגון
1 כוס קמח/קמח מצה
2 ביצים, טרופות עם 3 כפות מים קרים
פנקו
שמן לטיגון עמוק



אופן ההכנה:
להכנת הפלאפל: מחממים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ,ומטגנים על אש
בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ,ומטגנים
כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה
ומצננים היטב.
 מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן והחצילים הקלויים ומערבבים. שומרים במקרר כשעה
צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מכניסים קוביית גבינה בולגרית מניחים על מגש
ושומרים במקרר כשעה נוספת.




 לציפוי ולטיגון:

שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פרורי

הפנקו. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי פנקו  מצפים פעם נוספת בביצה
בפירורי פנקו שומרים במקרר כחצי שעה

 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.



הצעת הגשה:רוטב עגבניות טרי

5 עגבניות מגוררות

3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח,פלפל שחור

   

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...