יום שני, 18 במאי 2015

מקפא דובדבנים וקרם וניל

בכל שנה בתחילת הקיץ, מתחילה בגולן ובגליל העונה המתוקה - "הקטיף העצמי". חלוצי הפרי במטעים הם הדובדבנים, אליהם מצטרפים פטל, אוכמניות, תות שדה, חזרזר, שזיף, אפרסק, ליצ'י, אגס, ענבים, תאנים ובעצם מה לא. המטעים פעילים כל הקיץ חלקם עד אוקטובר. ואין פרי שאני אוהבת יותר ולכן הקדמתי ,נסעתי לקטיף והפרי לא היה מוכן ,לקחתי בכל זאת כי אני ממש אוהבת!!!והבטיחו שבשבוע הבא יהיה מוכן. אז כל התכנונים לאפייה עם דובדבנים לא צלחו,השתמשתי במשומרים להכנת הקינוח אבל מבטיחה להכין עם "האמיתיים" כשיבשילו. יצא טעים מאוד ובמיוחד לימים החמים שמגיעים אלינו!!!




מצרכים ל-12 יח'
למלית דובדבנים
350 גר' דובדבנים משומרים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות מים
מיץ מתפוז אחד
לקרם וניל
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב

אופן ההכנה
מערבבים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר ומחממים על אש נמוכה.
מדללים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים את מיץ התפוזים.
מוסיפים לסיר תוך בחישה מתמדת עד שהסמיך מעט,מסירים מהאש ומצננים מעט.
מעבירים לתבנית מסיליקיון עם צורה עפ"י בחירתכם ומוזגים רבע גובה (שתי כפות גדושות)
מעבירים למקפיא לשעה להתייצבות.
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט,וחלב לקצפת יציבה
מוציאים את התבנית מהקפיא בודקים שזה יציב ואז ממלאים עם הקצפת עד למעלה מיישרים ומחזירים
למקפיא לשעתיים לפחות
***להגשה אפשר למזוג לצלחת מהמלית ולהניח את המקפא מעל

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...