יום רביעי, 27 במאי 2015

בראוניז קמח קוקוס ופצפוצי שוקולד לבן

קיבלתי המוןןןן קוקוס,קמח קוקוס,סוכר קוקוס,שמן קוקוס,ופתיתי קוקוס,מה עושים עם כל כך הרבה קוקוס?חשבתי על הילדים הם בקטע בריאותי עכשיו ורצוי להכין בראוניז שהם ממש אוהבים, עם כל המרכיבים הבריאותיים האלה.בשקית סוכר קוקוס היה מתכון לבראוניז וחשבתי למה לא?מישהו כבר ניסה ,עם מעט תוספות של שוקולד צ'יפס לבן ופירות יער יכול לצאת מעולה!!
מסקנה -לאוהבי בראוניז לח ונימוח עדיף להחליף את שמן הקוקוס במתכון בחמאה באותה כמות (אני אוהבת את המרקם עם השמן קוקוס)




לתבנית מרובעת בגודל 21*21

1/2 כוס שמן קוקוס/חמאה
1/2 כוס קקאו
6 ביצים שלמות
כוס סוכר קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח קוקוס
1 כוס פצפוצי שוקולד חלב
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פירות יער

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-175 מעלות
על אש נמוכה,בסיר בינוני לערבב את החמאה/שמן קוקוס והקקאו.
להניח בצד לצינון
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים,הסוכר,ותמצית וניל.להוסיף את החמאה/שמן קוקוס
והקקאו(לאחר שהתקררו)לערבב היטב.
להוסיף בהדרגה את קמח הקוקוס עד שמקבלים מרקם חלק ללא גושים
להוסיף פצפוצי שוקולד,ואגוזי מלך.
לשמן את התבנית להניח פירות יער ומעל את הבלילה,לאפות כ-30 דקות,להוציא מהתנור,לצנן היטב.

חדש על המדף

בשורה בשוק המזון האורגני: סדרת מוצרי קוקוס בריאותיים חדשה מהפיליפינים הגיעה לישראל – קמח קוקוס, סוכר קוקוס, שמן קוקוס וקוקוס טחון
חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק בארץ סדרת מוצרי קוקוס בריאותיים
חדשה הכוללת: קמח קוקוס אורגני, סוכר קוקוס אורגני, שמן קוקוס אורגני וקוקוס לבן
טחון עם מארז ייחודי. מוצרי הקוקוס האורגניים מיוצרים בפיליפינים, שנחשבת למדינה
המובילה בעולם בייצור מוצרי קוקוס - הן מבחינת תהליך הייצור והן באיכות מוצרי
הקוקוס המופקים שם.
עם קמח טפיוקה, כאשר השילוב ביניהם יוצא מאד מוצלח, בייחוד לצרכני המוצרים ללא גלוטן (חולי
צליאק, טבעונים וכדומה).
הסדרה כוללת ארבעה מוצרים:
קמח קוקוס אורגני - הקמח הבריא ביותר מבחינה תזונתית, מכיל חלבונים, סיבים תזונתיים וחומצה לורית – שהיא חומצת אמינו הקיימת רק בחלב אם של לוויתן, חלב אם אנושי או במוצרי קוקוס. תהליך הייצור הייחודי של קמח הקוקוס בפיליפינים עושה שימוש בקופרה ("בשר" הקוקוס) המורכבת מאחוז נמוך של שמן ופחמימות, כך שמבחינה תזונתית קמח הקוקוס בריא יותר מקמחים אחרים. 
יתרונות: אורגני, ללא גלוטן, עשיר בחלבונים, מכיל 40% סיבים תזונתיים (יותר מכל קמח אחר). מחזק את המערכת החיסונית והמערכת האנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית. מתאים לחולי צליאק, ילדים קטנים ולקהילת חובבי האוכל הבריא.
**טיפים לבישול ואפייה באמצעות קמח הקוקוס**
קמח הקוקוס סופח אליו את הנוזלים והשומנים והופך אותם לחצי מוצק, לכן באפייה חשוב לשלב אותו עם קמחים נוספים ואז להשתמש בכמות נמוכה יותר של נוזלים (אחרת יש להוסיף יותר נוזלים). נדרש להמתין מעט ואז נוצרת הבלילה המתאימה. מומלץ לשלבו עם קמח טפיוקה, כאשר השילוב ביניהם יוצא מאד מוצלח, בייחוד לצרכני המוצרים ללא גלוטן (חולי צליאק, טבעונים וכדומה).

אפשר להכין איתו מאפים דקים שלא צריכים לתפוח – כגון קרקרים, ופלים, גליליות ועוד.
הוא מתאים מאוד גם להכנת דייסה, פנקייק, בלינצ'ס, עוגיות ועוד. הוא מתאים גם להכנת בלילה של טמפורה, גלידות וקינוחים שונים.


שמן קוקוס אורגני - שמן קוקוס מיוצר כבר אלפי שנים בעיקר בהודו ובפיליפינים. השמן המגיע מהפיליפינים נחשב לאיכותי ביותר בעולם, מאחר ואינו מעורבב במים ואינו מזוקק, כך שהוא עשיר בחומצות שומן חופשיות ובעל ערכים תזונתיים טובים ביותר כולל חומצה לורית. השמן מגיע בשני סוגי בקבוקים: ליטר וחצי ליטר. השמן מושפע ממזג האוויר כך שבטמפרטורות קרות הוא נקרש ובחום הוא הופך נוזלי.

יתרונות: אורגני, לא מזוקק, מכיל חומצה לורית, עשיר בחומצות שומן חופשיות. גוף האדם מזהה שומנים רבים שקיימים בשמן הקוקוס הלא מזוקק, כפחמימות ולא כשומן ולכן הוא הופך אותם לאנרגיה ולא אוגר אותם. מתאים במיוחד לאנשים שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים

סוכר קוקוס אורגני -
מבין כל הסוכרים הקיימים בשוק, סוכר הקוקוס האורגני הוא הסוכר הכי בריא והכי איכותי, עם הערך הגליקמי הכי נמוך (GI35). סוכר זה מופק מפריחת הקוקוס ומהצוף שבפרחי הקוקוס. הוא נחשב יותר טוב ובריא מכל הסוכרים האחרים בשל הערך הגליקימי הנמוך שלו. כאשר אוכלים סוכר קוקוס אורגני, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם, כפי שקורה באכילת מזונות בעלי ערך גליקימי גבוה.
מדובר בממתיק טבעי ללא תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. סוכר קוקוס עשיר גם במינרלים. מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן,


מגנזיום, ברזל, בורון, אבץגופרית ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים.
מתאים לשימוש בקרב חולי סוכרת, ובקרב מי שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים (על פני סוכרים אחרים).

יתרונות: אורגני, לא מעובד, מיוצר בייצור מסורתי, ללא חומרים משמרים. נבחר בארה"ב לאחד מששת המוצרים החדשניים לשנת 2012.

קוקוס לבן טחון: מדובר בקוקוס לבן טחון ואיכותי באריזה נוחה לשימוש לאפייה ובישול.
כרם תעשיות מזון מן הטבע יצרו מארז ייחודי וחכם בעל מכסה דומה לאריזות תבלינים, עם שתי אפשרויות פתיחה לבחירה: צד עם פתחים גדולים וצד עם פתחים קטנים לפיזור אחיד של הקוקוס המסייע למנוע היווצרות גושים.
החשיבות של אכילת קוקוס מבחינה בריאות משמעותית ביותר, שכן קוקוס מכין מיאלין, העוטף את סיבי העצבים בגוף האדם. במחלות המאופיינות באובדן המיאלין בגוף, כגון: טרשת נפוצה, פרקינסון, אלצהיימר וכד', הרופאים ממליצים לאכול קוקוס על כל מוצריו האורגניים על מנת לשמור על הבריאות. קוקוס הוא המוצר היחיד ממנו ניתן להפיק מיאלין. במוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשים של כרם תעשיות מזון מן הטבע מקפידים על תהליך הייצור, להמנע מזיקוק הקוקוס ושמירה על איכותו, כדי להעניק לקהל הצרכנים מוצר בריא ואיכותי במיוחד.

סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשה  מתאימה לטבעונים, צמחונים, חולי צליאק וכמובן כל מי שהבריאות והטעם חשובים להם. להשיג בסניפי עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, רשת על המשקל, זמורה, אניס, שקדיה, סטופ מרקט, שופרסל גרין, ספייסס ובחנויות טבע ותבלינים נבחרות בכל רחבי הארץ

אפשר להכין איתו מאפים דקים שלא צריכים לתפוח – כגון קרקרים, ופלים, גליליות ועוד.
הוא מתאים מאוד גם להכנת דייסה, פנקייק, בלינצ'ס, עוגיות ועוד. הוא מתאים גם להכנת בלילה של טמפורה, גלידות וקינוחים שונים.

מחירים מומלצים לצרכן:

שמן קוקוס אורגני חצי ליטר  44.9 ₪
שמן קוקוס ליטר                    79.9 ₪
קמח קוקוס אורגני 500 גר'    29.9 ₪
סוכר קוקוס אורגני 500גר'    39.9 ₪
קוקוס לבן טחון 200 גר'       17.9 ₪

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...