יום חמישי, 28 במאי 2015

קציצות בקר ברוטב ושעועית ירוקה

תבשיל פיקנטי מאוד!!הודות לצ'ילי החריף,ותוספת של שעועית ירוקה,מה שנשאר לנגב את הרוטב עם החלה של שבת.




   לקציצות:


 חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
2 שיני שום
חופן כוסברה
2 פרוסות לחם (מושרות במים וסחוטות)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור  גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
 1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית צ'ילי חריף טחון
לרוטב
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 כפות שמן קנולה
3 עגבניות מגוררות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה(או פחות לפי טעמכם)
2 כוסות מים
תוספת
שעועית ירוקה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב
קוטמים את קצוות השעועית וחוצים לשניים,מעבירים לסיר עם מים רותחים
ומבשלים 5 דקות,שוטפים במים קרים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה,מוסיפים את העגבניות מבשלים כ-10 דקות.
מתבלים במלח,פפריקה,פלפל לבן ,מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מוציאים מהמקרר את הבשר,מכדררים קציצות ומניחים בסיר לבישול של כחצי שעה,מוסיפים את 
השעועית ומבשלים עוד ארבעים דקות עד לספיגת רוב הנוזלים.




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...