יום ראשון, 31 במאי 2015

קריוש - סופגניות פרח אלג'יראיות

את המתכון הזה ראיתי לראשונה לפני כחודש ביו טיוב וניראה כי הבצק ספוג בשמן ונורא "כבד" ...עם כל הסופגניות,הספינג',וכל השאר החלטתי לוותר. אמממ...המתכון "רדף" אחרי לכל מקום, עד שפרסם אותו מי אם לא עוז תלם המוכשר, יחד עם נוף עתאמנה זוכת העונה הרביעית של מאסטרשף , והתמונות היו מהממות ומגרות וממש ממש אבל ממש קראו לי. אז באישור עוז אני משתפת אתכם במתכון ,תמונות,והעשייה שלי כמובן.
המתכון ככתבו וכלשונו מהבלוג The Kitchen Coach של עוז תלם.




מתכון לקריוש: סופגניות פרח אלג'יראיות

12-15 יחידות, 60 דקות עבודה נטו, שלוש שעות עד שהכל מוכן, חלבי
מצרכים:
לבצק:
400 גרם קמח לבן
100 גרם סולת
1 ביצה, טרופה (משתמשים רק בחצי ולבצק ובשאר משתמשים בהמשך ההכנה)
100 גרם חמאה מומסת
כף סוכר לבן
½ שקיק (1 כף) אבקת אפייה
½ כפית שמרים יבשים או כפית וחצי שמרים טריים
120 מ"ל (½ כוס) מים
וצריך גם:
3 חותכנים בצורת פרחים, בגודל קטן, בינוני וגדול
חופן קטן שקדים שלמים, לא קלויים
½ כוס דבש, מחומם במיקרוגל (לזילוף מעל המאפים המוכנים)
2 כפות שומשום קלוי, לקישוט (רשות)
שמן, לטיגון עמוק
אופן הכנה:
הבצק:
  • שמים ½ מהביצה הטרופה ואת כל שאר המצרכים לבצק, מלבד המים, בקערה גדולה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק 5-6 דקות, עד שהוא נהיה משיי חלק מאוד למגע.
  • מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומשאירים בצד לתפוח כשעתיים (זמן ההתפחה ארוך בגלל כמות החמאה בבצק, הוא לא חייב להכפיל נפח).
  • מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים, בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים עם מגבת.
ליצירת הקריוש:
  • מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה בעובי של מטבע 5 ש”ח. קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
  • מניחים פרח גדול אחד על משטח העבודה ומורחים (עם האצבע) את מרכזו במעט ביצה טרופה (זו שנשארה מהבצק). מעליו מניחים פרח גדול שני, כך שהעלים מונחים מעט בזוית ולא בדיוק מעל. באותו אופן מורחים ביצה ומניחים פרח גדול השלישי.
  • מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני.
  • שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
  • לוקחים שקד אחד ונועצים במרכז הפרח שבניתם - דוחפים אותו עד שמרגישים שהוא נוגע במשטח העבודה. מעבירים לנייר אפייה.
  • מכינים באותו אופן שני קריושים מהפרחים הנוספים שקרצתם, וחוזרים על הפעולות עם שאר חתיכות הבצק.
מכינים את הקריוש:
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.
  • מעבירים קריוש אחד מנייר האפייה אל כף מחוררת, ומורידים אותו בזהירות אל השמן. מטגנים 40-60 שניות, עד שהזהיב, התנפח והתקשה.
  • מוציאים לנייר סופג וכך מטגנים את שאר הקריושים (לא לטגן יותר משלושה בו זמנית). מוציאים לנייר סופג.
    מעל הקריושים המוכנים מטפטפים דבש נוזלי בנדיבות, ואם רוצים מקשטים בסירופ. מגישים אותם בעודם חמימים.
  • טיפ: להעברה קלה של הקריושים אל השמן, חותכים מראש נייר אפייה לריבועים ועל כל ריבוע מניחים קריוש לפני הטיגון. את הריבועים עם הקריוש מניחים בזהירות בשמן, ואחרי מספר שניות יהיה ניתן לשלוף את הנייר באמצעות מלקחיים.
**** אני הכנתי שני פרחים גדולים אחד בינוני ואחד קטן 

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...