יום שבת, 30 במאי 2015

עוף עם זיתים מנגולד ולימון

את התבשיל הזה אני מכינה בדרך כלל עם זיתים "שבורים" שצריך לגלען,לפעמים כמו כולם אני מחפשת קיצורי דרך טעימים לא פחות,עם תוספות מתאימות שמשדרגות את התבשילים פלאים. להורי ז"ל היה עץ בחצר, אבי היה קוטף ומכין אותם לבישול. היה מגלען,משרה במים כמה ימים להוצאת המרירות,מעביר לשקיות ומקפיא. בכל פעם הייתי מקבלת משלוח מוכן לבישול. והטעם גן עדן.התוספות שלי לתבשיל אריסה- home made ומנגולד.



מצרכים ל-6 מנות
6 ירכיים של עוף
קופסת זיתים מגולענים(500 גר')
קופסת עגבניות חתוכות דק (400 גר' mutti)
3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות עם הגבעול
5 שיני שום פרוסות דק
1 לימון בינוני  פרוס עם הקליפה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף סוכר חום
1 כף כמון
1 כף סלט פלפלים חריף(אריסה)
3 כפות שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מסננים את הזיתים מהנוזלים מוסיפים מים, מביאים לרתיחה שוטפים חוזרים על הפעולה שוב ,מסננים
 ומניחים בצד.
שמים שמן בסיר רחב, מוסיפים פפריקה מתוקה, כף סוכר חום, כף כמון, שום פרוס דק, אריסה ואת
 פלחי הלימון מערבבים כדקה.
מוסיפים את העגבניות  מערבבים ומבשלים כ-10 דקות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הזיתים, המנגולד , וחלקי העוף, מנערים את הסיר שהרוטב יגיע לכל התבשיל.
מנמיכים  את האש ומבשלים כשעה עד שרוב הנוזלים נספגים.





אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...