יום ראשון, 31 במאי 2015

טארט פירות העונה

אין ספק שהטארט הזה גונב בקלות את ההצגה משאר המתוקים...הסוד הוא במבחר פירות העונה הצבעוניים.


                          
חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
לקלתית:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה +2 כפות מים קרים
260 גרם קמח תופח אסם 
לקרם שקדים:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
150 גרם שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
1  תמצית וניל
לקצפת וניל
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל’)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
מגוון פירות העונה
לזיגוג:
2 כפות נפאז’ או 2 כפות ריבת משמש חלקה 2 כפות מים
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח  ומערבלים כמה שניות.
מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. 
נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים קרם שקדים ואופים: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים ביצים ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור, ומערבלים במהירות איטית-בינונית עד
 שנבלעים בתערובת.
מוסיפים  תמצית וניל ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.
יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
מצפים ומזגגים: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה. מורחים את הטארט בקצפת וניל.
חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת.
מחממים נפאז’ עם 4 כפות מים או ריבה עם 3-2 כפות מים, בסיר קטן תוך כדי בחישה עד לקבלת
 תערובת נוזלית וחלקה.
מברישים בעדינות את הפירות.
שומרים במקרר עד 3 ימים.

***מקור המתכון של מיקי שמו  עם מעט שינויים שלי בקישור .

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...