יום שלישי, 19 במאי 2015

עוגת גבינה והמון הפתעות



את עוגת "הרושם" הזאת הכנתי לראשונה כשהוזמנו למשפחת ברוקר(הוריה של כלתי) .חיפשתי עוגה מאוד מיוחדת עם הכי הרבה מצרכים, נראית טוב ,וטעימה כמובן ,זאת הכי התאימה לתיאור. טוב ברור שעשיתי "ניסוי כלים" לפני, וכולם אהבו. קבלתי אישור סופי מבני המשפחה ,והיא נבחרה פה אחד למפגש המרגש.



תבנית בקוטר 26
לתחתית
250 גר' ביסקוויטים וניל/שוקולד
150 גר' חמאה מומסת

למלית500 גר' גבינה לבנה 5%
500 גר' גבינה 30% בטעם טבעי
1 פחית חלב ממותק(400 גר')
4 ביצים
2 מקופלת
10 עוגיות אוראו
לציפוי וקישוט
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 חב' אינסטנט וניל
2 מקופלת לפיזור מעל לעוגה




הוראות הכנה
מחממים תנור ל-140 מעלות ומניחים תבנית עם מים חמים (ליצירת אדים).
טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת ומהדקים לתבנית, שומרים במקפיא.
מחממים במיקרו את הגבינות (לא יותר מידי, עד לריכוך) מוסיפים חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב, לא להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את המקופלת ועוגיות האוראו ,מוציאים את התחתית מהמקפיא ושופכים את התערובת.
מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה אך מעט רוטטת. מקררים לילה במקרר.
מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט ומצפים את העוגה. חורצים עם מזלג צורת גלים ומפזרים מקופלת מסביב.



*העוגה טעימה גם בלי כל התוספות
**מקור המתכון של קארין גורן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...