יום חמישי, 7 במאי 2015

שמרים גבינות ודובדבנים






מצרכים ל- רולדה אחת ושושנים בתבנית עגולה מס' 26

לבצק
500 גר` קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
1 יוגורט טבעי או שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
2 חלמונים
100 גר` חמאה מומסת

גרדת לימון
קורט מלח


למלית
250 גר` גבינת כנען/טוב טעם
250 גר' גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
25 גר` חמאה רכה
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
2 כפות קורנפלור

לפזר מעל לגבינה
חופן חמוציות/דובדבנים לפי גודל הרולדה

ביצה למריחה

סירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים



אופן ההכנה
מעבירים למיקסר את כל חומרי הבצק עם וו לישה ומעבדים לבצק חלק כ-5 דקות
מתפיחים כשעתיים במקרר עד להכפלת הנפח/מחוץ למקרר כשעה.
מערבבים היטב גבינה וסוכר, מוסיפים וניל ,חלמונים, וקורנפלור,מוסיפים חמוציות ומעבירים למקרר עד לשימוש
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים מניחים על נייר אפייה
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך חצי ממלית הגבינה ומפזרים מעל חצאי דובדבנים או חמוציות. חותכים את שולי הבצק לרצועות שוות ומשלבים את פסי הבצק מעל המלית פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
מניחים לבצק לתפוח כ- 30 דקות בטמפ’ החדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים כ-40 דקות עד להזהבה.


להכנת השושנים:
מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ. מניחים את הבצק
כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים מלית על המלבן ומיישרים מפזרים חצי דובדבנים או חמוציות. מגלגלים וחותכים ל-6 חתיכות ברוחב 4 ס"מ.
מעבירים לתבנית עגולה ומניחים במרווחים.
מתפיחים עוד שעה,מורחים ביצה טרופה ואופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.
מכינים את הסירופ מביאים לרתיחה ומצננים.

מוציאים מהתנור מורחים את הסירופ על המאפה החם



אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...