יום רביעי, 27 במאי 2015

סופריטו עוף וירקות

סופריטו אחת המנות החביבות על בני משפחתי ,אפשר להחליף את העוף עם בשר בקר. במטבח הספרדי הוא מכיל שום,בצל,ועגבניות המבושלים בשמן זית,ומהווה בסיס למאכלים שונים. בדומה למירפוואה במטבח הצרפתי ולסופריטו האיטלקי. במטבח הקריבי ובמטבחי דרום אמריקה הוא רוטב עגבניות, פלפלים צלויים, שום, בצל ועשבי תיבול. (ויקיפדיה)




מצרכים ל-5 מנות

5 כרעיים

2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים

3 שיני שום

2 גמבה אדומה חתוכות לקוביות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חופן כוסברה

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים שום פרוס ומערבבים עוד כ-2 דקות.

מפלפלים וממליחים את העוף, מוסיפים לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה

מוסיפים את הירקות מתבלים ומערבבים.

מוסיפים חצי כוס מים (אין צורך להוסיף עוד הירקות מגירים נוזלים).

מבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך טלטול הסיר מצד לצד מפזרים כוסברה ומגישים.

בתיאבון!!

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...