יום שני, 25 במאי 2015

בייגלה ירושלמי במילוי ריקוטה וכרישה

אני מנוייה ב- "על השולחן" (מתנה שקיבלתי מהילדים),וכשראיתי את התמונה של הבייגלה המדהימים האלה של אדי מזרחי המוכשר..קראתי את המתכון וחשבתי ,הכי מתאים לחג.אחרי שנייה קיבלתי מייל וקישור לפרופיל מהבן שלי "אימא כזה אני רוצה".
לא היו הרבה ברירות הילד ביקש ,התאמץ ,שלח לי מייל עם הקישור,קיבל ועוד איך קיבל.




חומרים ל-15 מאפים:
לבצק:
1 ק”ג קמח לבן מנופה
80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
600 מ”ל (½2 כוסות) מים בטמפ’ החדר
2 כפיות מלח
1 ביצה בגודל בינוני
30 מ”ל (2 כפות) שמן זית

למלית:
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות דקות (רק החלק הלבן)
70 מ”ל (5 כפות) שמן זית
עלים מ-3 גבעולי תימין
1/2 ק”ג גבינת ריקוטה מלוחה

לציפוי והברשה:3-2 כוסות שומשום
1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)


אופן ההכנה
 מכינים את הבצק ומתפיחים:
שמים קמח, סוכר ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה.מוסיפים מים בהדרגה ולשים 6-5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית ולשים 3-2 דקות עד שהבצק מתאחד(במהלך הלישה נראה כאילו הוא מתפרק).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים אותו לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת קלות, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (אני הכנסתי לשעתיים למקרר)ועדיף למשך הלילה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-15 כדורים (כל כדור בגודל אגרוף). מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה–שעה וחצי עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

בינתיים מכינים את המלית:
מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים כרישה 7-5 דקות להזהבה ומצננים. מעבירים את הכרישה לקערה ומערבבים עם גבינת ריקוטה ותימין.

 מרכיבים את הבייגלה ואופים:
מחממים תנור (250-230 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן בגודל 25X8 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז לאורכו של כל מלבן כ-3-2 כפות מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים לו את הקצוות על ידי מעיכה. משטחים מעט את הגלילים שהתקבלו בעזרת שורש כף היד.
מברישים את הגלילים במים מכל הצדדים ומצפים היטב בשומשום. מניחים בתבנית.
אופים 15-12 דקות באמצע התנור עד שהמאפים משחימים יפה. מוציאים ומברישים מייד בשמן זית.
הבייגלס במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר להקפיא אותם, להפשיר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.








המתכון מתוך גיליון 279, "הבאנו ביכורים!" - גיליון שבועות, מאי 2014.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...