יום חמישי, 11 ביוני 2015

קציצות בקר ברוטב עגבניות וחומוס

אצלנו גרגרי חומוס בנוהל,עם תוספת בשר,ירקות. חמותי ז"ל הכינה בשישי קבוע, בתוספת גמבה המון שום,וכוסברה.




מצרכים

500 גר' בשר בקר טחון
בצל גדול
ביצה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
3 שיני שום 
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון

לרוטב

כוס וחצי חומוס גרגרים מושרה במים לילה (אפשר של סנפרוסט)
רבע כוס שמן
3 שיני שום פרוסות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti
2 עגבניות קצוצות
חופן כוסברה

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקציצות,עושים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.(למי שמוותר אפשר להעביר למקרר עד להכנת הרוטב).כמובן שמטוגן טעים יותר.

לרוטב

מחממים את השמן מטגנים את השום,מוסיפים את העגבניות הקצוצות והגמבה מטגנים כמה דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות,החומוס,התבלינים והכוסברה. מכסים במים עד גובה התבשיל.
מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים.
מוסיפים את הקציצות,מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה נוספת,עד שהרוטב מצטמצם.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...