יום שבת, 13 ביוני 2015

חטיף תמרים ופיצוחים חגיגית

את רולדת התמרים החגיגית נהוג להכין במסיבת החינה,עם כל העוגיות הצבעוניות. רצוי לקלות את הפיצוחים בתנור או מחבת חמה. אני מכינה בכל שבועיים ,מקפיאה ,ונותנת לילדים כשהם מגיעים לביקור. חטיף תמרים ופיצוחים שחותכים לעיגולים קטנים ומענגים שקשה להפסיק לאכול.







מצרכים ל-3 רולדות
500 גר' תמרים בואקום
150 גר' שקדים קלויים(לא מלוח)
100 גר' פיסטוק קלוי
100 גר' אגוזי לוז (בונדוק)
100 פקאן קלוי
100 בוטנים קלויים
100 גר' שומשום קלוי
2 כפות שמן


אופן ההכנה

מעבירים את הפיצוחים לתבנית ,וקולים ב-180 מעלות כ-15 דקות,
מערבבים ומשגיחים (זה קורה מהר).
שמים את השומשום במחבת טפלון ,קולים כ-5 דקות תוך ערבוב השומשום.
מעבירים את התמרים לקערה רחבה, מוציאים את כל העוקצים והקליפות שנשארו לאחר הטחינה.
משמנים את כפות הידיים ולשים היטב את התמרים.
מוסיפים את הפיצוחים שלמים(לא לטחון),מערבבים היטב עד שכולם נטמעים בתמרים .
מחלקים ל-3 ויוצרים גלילים בינוניים.
מפזרים את השומשום על נייר פרגמנט, מגלגלים את הרולדה סביב.
עוטפים בניילון נצמד(כמו סוכריה), וגם נייר כסף באותה צורה.
מקפיאים עד לשימוש (מוציאים חצי שעה לפני השימוש).
נשמר כחצי שנה במקפיא.





אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...