יום שישי, 19 ביוני 2015

בומב שוקולד וניל צרפתי

עוגת טורט שוקולד בקרם וניל ,בתוך קערית מלאה בשכבות גלידת שוקולד...גלידת וניל צרפתי,אושר גדול!!!






מצרכים לרולדה
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח רגיל
1/4 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קורנפלור
1 כף שמן
מלית לרולדה
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב


2 גלידות עפ"י בחירתכם (שוקולד,וניל צרפתי)


אופן ההכנה

לחמם תנור ל-170 מעלות
משמנים תבנית מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
מקציפים ביצים שלמות,סוכר,ותמצית וניל,עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במשך 7 דקות.
מוסיפים קמח,קקאו,אבקת אפיה,וקורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן ומערבבים.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה יציבה.
מכינים נייר אפייה חדש,מוציאים את העוגה והופכים על נייר אפיה.
מגלגלים ומצננים.

למלית
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט וניל,וחלב לקצפת יציבה.
פותחים את הרולדה ומורחים,מגלגלים את הרולדה על נייר כסף וסוגרים,מהדקים כמו סוכריה(ראו תמונה).
מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
מוציאים את הגלידות מהמקפיא 1/4 שעה לפני הרכבת העוגה.
בקערית בינונית מניחים ניילון נצמד עם שוליים בצדדים. מוציאים את הרולדה ופורסים פרוסות ברוחב 1 ס"מ,מסדרים בתוך הקערית(כמו בתמונה).
מערבבים היטב את הגלידות כל אחת בנפרד,שופכים גלידת שוקולד ומיישרים(רבע גובהה).
שופכים מעל ובעדינות גלידת וניל עד למעלה ומיישרים.
סוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים להקפאה לילה לפחות.

להגשה
מוציאים 1/4 שעה לפני,הופכים על צלחת (בזהירות) פורסים ומחזירים למקפיא.

ב ת י א ב ו ן !!





אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...