יום שני, 22 ביוני 2015

פאי פקאן מלכותי

למה פאי פקאן מלכותי? כי את זה חברתי רחלי הנסיכה הכי אוהבת!!!רחלי רזה וחתיכה,ורוב הזמן היא אוכלת רק קצפות (בלי הבסיס)עם כפית,ובריוש עם המון חמאה.ואני רק מביטה בה ו....שותה מים!!!בכל פעם ולא משנה אם חג או שבת, היא שואלת מתי את מכינה שוב פאי פקאן?אז אני משתדלת להכין פעם בחודש לרחלי,ואנחנו עושות "החלפות"אני לוקחת את הבריוש והיא את הפאי.





מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ/עגול או מלבן

לקילתית

100 גר חמאה

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

260 גר` קמח

למילוי

100 גר` חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום

כוס ורבע סירופ מייפל

3 ביצים L

100 גר` פקאן גרוס או שבור לחתיכות קטנות

150 גר` חצאי פקאן לקישוט

50 גר' אגוזי מלך


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

קלתית מכינים ומקפיאים:

מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר ,טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד(לא יותר מידי).מסדרים בתבנית מתפרקת לפאי מתחילים עם דפנות התבנית ומסיימים בתחתית, מחוררים עם מזלג ומעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

למלית
ממסים במיקרו חמאה,סירופ מייפל,וסוכר ,ומערבבים עד שהסוכר נמס.(משאירים חצי כוס בצד)מצננים מעט, מוסיפים את הביצים,פקאנים שבורים ,ומוזגים לקלתית ,אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור מסדרים את הפקאנים ואגוזי מלך סביב בזהירות ,מוזגים את המייפל שהשארנו בצד על הפקאנים, ומחזירים לאפייה של 10 דקות.





***רצוי לחלץ את הפאי כשהוא עדיין חם.






ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2732

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...