יום שני, 8 ביוני 2015

פרגיות מעושנות בצ'ילי וסויה

 טעמן של הפרגיות מעושן בשל תוספת אווז מעושן , אל תוותרו על תוספת הפתיתים  בתוספת מרווה, טימין ,וגרגרי חומוס.



מצרכים
10 פרגיות חתוכות לקוביות
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי חתוך לפרוסות עם העלים
1 גזר חתוך לקוביות
100 גר' אווז מעושן חתוך לקוביות
3 כפות  שמן קנולה
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות סויה
כוס מים
ההכנה
מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ,מוסיפים שום ואווז מעושן ,ומטגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות.
מוסיפים את הפרגיות ,מטגנים ומערבבים עד לסגירתם,מוסיפים תבלינים וסויה ,מערבבים כ-10 דקות.
מוסיפים מים עד כיסוי ,מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כחצי שעה עד לספיגת הנוזלים.

פתיתים וגרגרי חומוס
2 כוסות פתיתים עגולים
4 כפות שמן זית
3 עלי מרווה
1 כף עלי תימין
2 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 כוס גרגירי חומוס מקופסה
4 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפתיתים במי מלח, לפי הוראות היצרן ומסננים מוסיפים מעט שמן ומערבבים
2. במחבת רחבה מחממים היטב את השמן עם המרווה, השום והתימין, מוסיפים את הבצל  
    וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את החומוס והפתיתים ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, כורכום, מלח ופלפל ומבשלים יחד עוד שתי דקות.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...