יום חמישי, 25 ביוני 2015

מקלובה עוף כרובית וחצילים

מקלובה - בערבית הפוכה.היא תבשיל אורז הפוך עם בשר/עןף וירקות מטוגנים. לרוב מכינים את התבשיל  עם  חצילים, כרובית, עגבניות, וירקות שונים כגון קישואים, בצל, תפוחי אדמה ועוד. יצא מושלם ושלם מהסיר החדש שלי.(סיר שיש).




                                                       

לטגן את החצילים,כרובית,ועוף




















מצרכים ל-5 מנות

1/2 קילו אורז בסמטי (ווילי פוד שקית כחולה)
1 חציל בינוי חתוך לקוביות ומטוגן
2 עגבניות פרוסות
1 ראש כרובית מפורק ומטוגן
2 תפוחי אדמה פרוסים לעובי 1 ס"מ
5 שוקי עוף  (בלי עור)
 2 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
1 כף בהרט
1 כפית כמון
שמן לטיגון

אופן ההכנה

שוטפים את האורז ומשרים כחצי שעה.
מטגנים את החציל והכרובית בשמן עמוק מניחים בנייר סופג.
מסננים את האורז ומתבלים במלח,כורכום,בהרט,וכמון.
מוסיפים 2 כפות שמן ,מתבלים במלח,פלפל שחור,ומטגנים את העוף עד להזהבה.
בסיר רחב ועמוק רצוי בעל ציפוי נון-סטיק, מוסיפים 2 כפות שמן,מניחים את פרוסות תפוחי אדמה
מטגנים צד אחד והופכים.מוסיפים עגבניות פרוסות רבע מכמות האורז,חצילים,וכרובית.
שכבה שנייה עוף,חצילים,כרובית,ואורז,מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים כשעה עד לספיגת הנוזלים.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...