יום שני, 29 ביוני 2015

בצלים ממולאים בניחוח קינמון

אם הרבה זמן לא חיבקו ונישקו אותי הילדודס,ושכחו להחמיא, ולפרגן,אז בדיוק במתכון הזה הכל קורה!!איך אני אוהבת לראות את הניצוצות בעיניים,וכולם מתענגים אחחחח!!בצלים ממולאים בשר וצנוברים עם גרגרי חומוס בסילאן.











מצרכים ל-8 מנות
6 בצלים גדולים

למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס צנוברים
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
 מלח, פלפל
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה

לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
מעט פלפל אנגלי טחון
2 מקלון קינמון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את חומרי המילוי.
יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים.
 מבשלים במי מלח רותחים עשרים דקות ,ומקררים במי ברז מסננים.
קולפים את שכבות הבצל.
ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מניחים בשכבה אחת בכלי עגול.
 מערבבים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה. יוצקים אל הכלי עם הבצלים, מכסים בנייר כסף
ומכניסים לתנור לשעה וחצי - שעתיים בחום של 150 מעלות.

המתכון בהשראתו של אהרוני עם מעט שינויים    













אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...