יום רביעי, 3 ביוני 2015

מעמול-עוגיות חמאה במילוי תמרים וקינמון

מַעֲמוּל הן עוגיות מבצק פריך הממולאות בתמרים, אגוזים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. הן פופולריות בעיקר במטבח הלבנטיני,במדינות המפרץ ובצפון אפריקה. הן עשויות להיות בצורת כדורים או כיפות שטוחות"(ויקיפדיה) את המעמולים של אימי אני זוכרת היטב, מפני שהן נמסות בפה(בגלל כמות המרגרינה והשמן)וטעימות כל כך!! אימי הכינה בצורת גלילים וקישוט עם צובתן מעל.אני מכינה בדר"כ בצורתם המסורתית. בשיטוטיי מצאתי את אלה מכאן שיניתי והתאמתי וזה מה שיצא.

מצרכים ל-60 יחידות
300 גר' חמאה מומסת ומקוררת
600 גר' קמח
1/2 חב' אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית מי ורדים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה
1 כפית  תמצית וניל
50 גר' אבקת סוכר
מלית
500  גר' תמרים מגולענים  בואקום
1 כפית קינמון
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים גס
1 כפית תמצית תפוז
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח,אבקת סוכר,מלח,וניל,ואבקת אפיה במהירות נמוכה.
מוסיפים חמאה מומסת וחלמון ביצה ומערבבים עד לאיחוד החומרים
מוסיפים בהדרגה את החלב,ומיץ תפוזים ומערבבים במהירות נמוכה ,עד לקבלת בצק חלק ואחיד
מניחים בצד לחצי שעה.
בינתיים  מנקים את התמרים מעוקצים ,ומערבבים עם קינמון ,שקדים,ותמצית תפוז.
יוצרים כדורים בגודל בינוני /קטן מניחים במגש.
לוקחים כדור קטן של בצק ,ומרדדים למלבן בגודל 4*11 (כמו בתמונה).
לוקחים את כדור התמר ,ומרדדים לנקניק באותו רוחב.
מניחים את הנקניק על הבצק בקצה הקרוב אלינו ,מקפלים את הבצק ומגלגלים קדימה ואחורה
ויוצרים רולדה קטנה.
כדי ליצור טבעת לוקחים קצה אחד ומכניסים בקצה השני וסוגרים היטב.
צובתים סביב עם צובתן ( יש בשווקים).
מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ואופים כ-25 דקות.(העוגיות נשארות בהירות ).
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.





   








                   

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...