יום חמישי, 18 ביוני 2015

קציצות דגים ברוטב עגבניות

כמו בכל יום שישי אני מכינה למנה ראשונה דגים....רצוי עם תוספות !!פעם עם תפוחי אדמה.....או פולים וכולם אוהבים עם חומוס!!היום החלטתי להכין קציצות דגים. למרות ובגלל שלא כולם "מתלהבים"הכנתי עוד כמה תבשילים ליתר ביטחון.
במבחן הטעימה הייתה התלהבות....נחכה לשאר הדיירים.


מצרכים ל-25 קציצות
לקציצות
1 קג' דג לברק טרי מפולט(ללא עור)

1 בצל בינוני
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ביצה L
2 כפות פירורי לחם

לרוטב
2 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
4 שיני שום פרוסים
1/4 כוס שמן
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות
2 כוסות מים (כוס חד פעמי)
חופן כוסברה
200 גרם פולים
2 כפות לימון כבוש

אופן ההכנה
טוחנים את הדגים עם השום ,הבצל,כוסברה ופטרוזיליה.
מתבלים בכל התבלינים עפ"י הרשימה,מערבבים היטב ,משמנים את הידיים וצרים כדורי דג ,מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב
בסיר רחב יוצקים שמן, מוסיפים שום ועגבניות מערבבים כדקה. 

מוסיפים רסק עגבניות ואת המים,מערבבים מתבלים,ומביאים לרתיחה. 
מוסיפים פולים ולימון כבוש מבשלים כעשרים דקות.
מוסיפים את הקציצות,הפלפלים היבשים,וכוסברה ומבשלים כחצי שעה עד לספיגת רוב הנוזלים.









***ניתן להוסיף גרגרי חומוס/גמבה אדומה/פולים

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...