יום שלישי, 16 ביוני 2015

קוסקוס בתוספת ריבת דלעת

את המנה המסורתית שהכי מייחדת את העדה המרוקאית הכנתי עד לא מזמן משקית, להוסיף מים חמים ולערבב. בכל פעם שרציתי להכין משהו עצר אותי !!!....אימי עליה השלום הייתה מכינה פעם בשבוע ,וכל האחים היו מגיעים לאכול.בכל פעם ששאלתי את אימי איך מכינים היא התחמקה, כמו בכל המתכונים...ואני מבינה את רצונה לאחד את כולנו בשולחן אחד,  אז לא לחצתי היה כל כך כייף לפגוש את כולם עם הילדים ...אחחח געגועים. התוספת שאימי נהגה להכין זה ריבת דלעת עם שקדים. קוסקוס אני הכי אוהבת עם סלט עגבניות ופלפל חריף קלוי. הילדים בכל פעם שאלו "אימא למה את לא מכינה קוסקוס אמיתי? קטן עלייך!!" ואני מתרצת בכל מיני תירוצים שונים עד ש....אלדר הבן האמצעי קנה לי מתנה סיר לקוסקוס....ניסיתי בכל הכוח כל מיני מתכונים מהרשת וזה לא היה קרוב לטעם ולמרקם שחיפשתי עד שנכנסתי לבלוג של "יהודית הלוחשת לאוכל"עם הסבר מדויק ניסיתי ולא התאכזבתי .....וכמו כל המתכונים המצוינים שלה והכי קרובים לסגנון שאני מבשלת יצא מעולה!!
http://www.yehudit-aviv.co.il/%D7%91%D7%A9%D7%A8/%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A3%D7%A3%D7%A3%D7%A3/


 מרק ירקות לקוסקוס
מצרכים
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
3 גבעולי סלרי
2 תפוחי אדמה חתוכים  לריבועים
2 גזרים חתוכים לריבועים
2 קישואים חתוכים לריבועים
1/2 קילו דלעת חתוכה לריבועים
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 כוס חומוס שבושל מראש / מקופסה
1 עגבנייה גדולה חתוכה לרבעים
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כף מלח
1 כף מרק עוף
5 כרעיים (לפי מספר הסועדים)
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים בצל  עד להזהבה מוסיפים את הסלרי מתבלים בכורכום וממשיכים בערבוב
מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד כ-5 דקות
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מוסיפים את העוף  וגרגרי החומוס מביאים לרתיחה
מתבלים  בפלפל לבן מרק עוף ומלח ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה
ריבת דלעת
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
כף שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
2 כוסות סוכר (חד פעמית לשתיה קרה)
3/4 כוס מים
1 כפית קינמון
50 גר' שקדים מולבנים/שלמים
אופן ההכנה
מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה
קולים את השקדים ומוסיפים
מבשלים עד לאידוי הנוזלים והתרככות הדלעת

חומרים לגרגירי הקוסקוס: (בקישור למעלה יש הסברים ותמונות)
  • 1 ק"ג סולת
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן + חצי כוס שמן
  • כף שטוחה מלח
כלים דרושים:
  • 2 קערות  גדולות
  • מסננת לקוסקוס
  • סיר אידוי לקוסקוס
אופן ההכנה:
  • לשים על הגז את סיר האידוי עם מים ולהרתיח.
  • לשים בקערה רחבה  חצי מכמות הסולת ושתי כפות שמן.
  • ביד אחת לשפוך מים בזרם איטי וביד השנייה לערבב בתנועות סיבוביות כל הזמן.
  • מתחילים להיווצר גרגירים יותר גדולים.
  • ממשיכים כך עם רבע כוס מים בערך וכל הזמן לערבב - לוקח בערך 2 דקות.
  • להעביר דרך המסננת לתוך הקערה השנייה( עדיף קערה בקוטר טיפה יותר גדול מהמסננת כדי שיהיה נוח להניח אותה בפנים ולסנן).
  • לעשות את אותו תהליך עם החצי השני.
  • לשים את הגרגירים שנוצרו על החלק העליון של סיר הקוסקוס. (חובה להקפיד שהמים בסיר האידוי ירתחו ויבעבעו לפני ששמים את הסולת)
  • בעזרת כף ליצור גומות בגרגירים על מנת שהאדים יוכלו להגיע אליהם. לכסות במגבת מטבח ולאדות שעה.
  • אחרי שעה של אידוי - להעביר את הגרגירים לתוך קערה ולשפוך עליהם מייד 1/2 כוס שמן, כף מלח ו- 3 כוסות מים מהברז.
  • לערבב היטב עם מזלג ולהשאיר להתפחה של חצי שעה - עד שהגרגירים יבשים ותפוחים. מידי פעם לערבב עם מזלג.
  • אחרי שהגרגירים ספחו את כל המים והם יבשים דיים, חוזרים שוב על תהליך האידוי למשך חצי שעה. הפעם אין צורך לכסות במגבת.
  • טועמים את הגרגירים כדי לוודא שהם אכן מוכנים ושופכים לקערה נקייה.
  • לתת להם להתקרר מעט ואז להעביר שוב במסננת וזהו!!!
****המתכון של הקוסקוס ככתבו וכלשונו מהבלוג של יהודית-"הלוחשת לאוכל" כפי שהוזכר בתחילת הפוסט

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...