יום שבת, 6 ביוני 2015

פאי פרג ואגוזי מלך

פאי פרג קלאסי נפלא עם מלית לחה ומעודנת ואגוזי מלך









תבנית לפאי מס' 24
לקלתית:
3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
100 גרם חמאה/מחמאה קרה, חתוכה לקוביות(מזולה)
1 ביצה טרופה
מלית
1 כוס סוכר (200 גר' )
כוס וחצי חלב (360 מ"ל חלב)
 3 כוסות פרג טחון טרי ( 300 גר' )
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
5 כפות פירורי עוגיות 
  1/4 כוס  אגוזי מלך קצוצים גס  (50 גר' )
1 ביצה למריחה 
אופן ההכנה:
הבצק:
 ממיסים את המחמאה/חמאה,מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצה ,מנפים קמח וממשיכים
 ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד. 
מסדרים את הבצק בתבנית משומנת, ואת השאר שומרים במקרר לרצועות מעל לפאי.
דוקרים עם מזלג מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות,ואופים את הקלתית כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב,מצננים.
המלית
מבשלים את מרכיבי המלית עד שרותח ומבעבע מצננים.
משטחים על הבצק את מלית הפרג, מפזרים אגוזי מלך מעל,מרדדים את הבצק וחותכים רצועות עם 
גלגלת משוננת/סכין.
מסדרים  מעל רצועות בצק שתי וערב,מורחים ביצה ואופים בחום 180מעלות, עוד 35 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...