יום רביעי, 1 ביולי 2015

עוגת קרמבו

יום הולדת והשמחה רבה... אתמול אושרי בני בכורי חגג יום הולדת והיום אישי שיחיה סיבה טובה לחגיגה כי השנה יצא לפני פסח יוצאים למסעדה בנוהל,וחוגגים כפליים. את הקינוח אנחנו מעדיפים בבית כמובן!! (הם ...לא אני ) .חודש לפני אני סורקת,משנה, בונה ...הורסת...!!שואלת!!! וההחלטה נפלה...... עוגת קרמבו!!!מה?עוגת קרמבו?נו??אתם רציניים??כן!!!"אימא יש עוגת קרמבו ברשת נראית אש"...מעולה!!!"אש" אני אוהבת ועוגת קרמבו גם!!!
העוגה נראית מעולה וטעימה מאוד המתכון של יונית צוקרמן 





מצרכים
לבסיס
6 ביצים XL בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
פודינג שוקולד.
למילוי
2 שמנת מתוקה 38%
1 קופסת פודינג וניל (80 גרם)
לציפוי
200 גר שוקולד מריר
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מפרידים חלבונים ,מוסיפים סוכר בהדרגה לקצף, תהליך ההקצפה מאד חשוב בעוגה. תחילה לתת לחלבונים להתערבל, בערך דקה ואז להוסיף את כוס הסוכר בהדרגה. בהדרגה זה אומר שמחלקים את הוספת הסוכר ל-4 פעמיים .
רבע כוס כל 10 שניות.נמשיך לערבל עד שיש לנו קצף קשה. עוד משהו כמות הסוכר כאן, היא בכדי להגדיל את כמות הקצף [נפח]זה לא טעות.
נוסיף לו את החלמונים ואת הפודינג, נערבב 10 שניות במהירות גבוהה. לא יותר מידי, אני רוצה
לשמור על הקצף.
לערבב במהירות נמוכה עוד 10 שניות. הקצף מתחיל להישבר, זה הזמן להפסיק. לקחת מרית/ספטולה ולערבב בצורה 8 לאחידות מושלמת.
לשמן תבנית בקוטר 26 ס"מ חצי גובה,כי בזמן האפייה התחתית מתרוממת גבוה גבוה וכשהיא
מסיימת את תהליך האפייה היא צונחת.
בכדי לקבל את הצורה של המסגרת .אני משמנת חצי תבנית. ואז בצניחה איפה שלא שימנתי, זה נצמד לדופן ואז יש לי מסגרת.
לא לדאוג אחרי צינון של כמה דקות ,עם סכין דקה עוברים מסביב, והיא יוצאת שלמה ויפה הכל בסדר.
האפייה היא ב-180 מעלות למשך 20 דק עד 25 דק תלוי בתנור.
לקרר את התחתית חצי שעה.
את השכבה השנייה אני מכינה מ-2 שמנת מתוקה וחבילה אחת של פודינג וניל בלי חלב,זה לא טעות !זה בסדר.
אני רוצה את הקצף קשה , על מנת לזלף עיגולי קרמבו.
על מנת לעשות את הזילוף הזה , אתם צריכים צנתר פשוט לא משונן. שהוא מצרך חובה בבית.
הזילוף נעשה ע”י לחיצה , עצירה, לחיצה, ושחרור... אם אין לכם צנתר לא משונן לא נורא,אפשר גם צנתר כוכב.
לאחר הזילוף. אנחנו מכניסים להקפאה ! שעה לפחות אפשר יותר.
בכדי שהקרם יתייצב ויהיה טיפה נוקשה ונוכל ליצוק מעליו את גנאש השוקולד.
ואם כבר הזכרתי גנאש שוקולד, אז יש להמיס במיקרו למשך 2 וחצי דק 200 גר שוקולד מריר
להוציא, לתת ערבוב קל, להוסיף שמנת מתוקה, לערבב טוב, עד אחידות. להכניס לעוד 30 שניות למיקרו, וערבוב אחרון אבל שיהיה טוב.
לקחת כף ליצוק מעל את הגנאש .אני ממליצה ליצוק על חצי עוגה. ולהרים את התבנית מצד לצד,
שהעודפים יצאו לצד השני,ואז להשלים.
היתרון בדרך הזו , שהעודפים נעלמים אנחנו מקבלים את צורת העיגול של הקרמבו.
אם בא לכם להתפרע ולהיות פיקאסו….אז להמיס כמה קוביות שוקולד לבן במיקרוגל .להכניס
לשקית זילוף, לגזור את הקצה ולקשט.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...