דלג לתוכן הראשי

עוגת קרמבו

יום הולדת והשמחה רבה... אתמול אושרי בני בכורי חגג יום הולדת והיום אישי שיחיה סיבה טובה לחגיגה כי השנה יצא לפני פסח יוצאים למסעדה בנוהל,וחוגגים כפליים. את הקינוח אנחנו מעדיפים בבית כמובן!! (הם ...לא אני ) .חודש לפני אני סורקת,משנה, בונה ...הורסת...!!שואלת!!! וההחלטה נפלה...... עוגת קרמבו!!!מה?עוגת קרמבו?נו??אתם רציניים??כן!!!"אימא יש עוגת קרמבו ברשת נראית אש"...מעולה!!!"אש" אני אוהבת ועוגת קרמבו גם!!!
העוגה נראית מעולה וטעימה מאוד המתכון של יונית צוקרמן 





מצרכים
לבסיס
6 ביצים XL בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
פודינג שוקולד.
למילוי
2 שמנת מתוקה 38%
1 קופסת פודינג וניל (80 גרם)
לציפוי
200 גר שוקולד מריר
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מפרידים חלבונים ,מוסיפים סוכר בהדרגה לקצף, תהליך ההקצפה מאד חשוב בעוגה. תחילה לתת לחלבונים להתערבל, בערך דקה ואז להוסיף את כוס הסוכר בהדרגה. בהדרגה זה אומר שמחלקים את הוספת הסוכר ל-4 פעמיים .
רבע כוס כל 10 שניות.נמשיך לערבל עד שיש לנו קצף קשה. עוד משהו כמות הסוכר כאן, היא בכדי להגדיל את כמות הקצף [נפח]זה לא טעות.
נוסיף לו את החלמונים ואת הפודינג, נערבב 10 שניות במהירות גבוהה. לא יותר מידי, אני רוצה
לשמור על הקצף.
לערבב במהירות נמוכה עוד 10 שניות. הקצף מתחיל להישבר, זה הזמן להפסיק. לקחת מרית/ספטולה ולערבב בצורה 8 לאחידות מושלמת.
לשמן תבנית בקוטר 26 ס"מ חצי גובה,כי בזמן האפייה התחתית מתרוממת גבוה גבוה וכשהיא
מסיימת את תהליך האפייה היא צונחת.
בכדי לקבל את הצורה של המסגרת .אני משמנת חצי תבנית. ואז בצניחה איפה שלא שימנתי, זה נצמד לדופן ואז יש לי מסגרת.
לא לדאוג אחרי צינון של כמה דקות ,עם סכין דקה עוברים מסביב, והיא יוצאת שלמה ויפה הכל בסדר.
האפייה היא ב-180 מעלות למשך 20 דק עד 25 דק תלוי בתנור.
לקרר את התחתית חצי שעה.
את השכבה השנייה אני מכינה מ-2 שמנת מתוקה וחבילה אחת של פודינג וניל בלי חלב,זה לא טעות !זה בסדר.
אני רוצה את הקצף קשה , על מנת לזלף עיגולי קרמבו.
על מנת לעשות את הזילוף הזה , אתם צריכים צנתר פשוט לא משונן. שהוא מצרך חובה בבית.
הזילוף נעשה ע”י לחיצה , עצירה, לחיצה, ושחרור... אם אין לכם צנתר לא משונן לא נורא,אפשר גם צנתר כוכב.
לאחר הזילוף. אנחנו מכניסים להקפאה ! שעה לפחות אפשר יותר.
בכדי שהקרם יתייצב ויהיה טיפה נוקשה ונוכל ליצוק מעליו את גנאש השוקולד.
ואם כבר הזכרתי גנאש שוקולד, אז יש להמיס במיקרו למשך 2 וחצי דק 200 גר שוקולד מריר
להוציא, לתת ערבוב קל, להוסיף שמנת מתוקה, לערבב טוב, עד אחידות. להכניס לעוד 30 שניות למיקרו, וערבוב אחרון אבל שיהיה טוב.
לקחת כף ליצוק מעל את הגנאש .אני ממליצה ליצוק על חצי עוגה. ולהרים את התבנית מצד לצד,
שהעודפים יצאו לצד השני,ואז להשלים.
היתרון בדרך הזו , שהעודפים נעלמים אנחנו מקבלים את צורת העיגול של הקרמבו.
אם בא לכם להתפרע ולהיות פיקאסו….אז להמיס כמה קוביות שוקולד לבן במיקרוגל .להכניס
לשקית זילוף, לגזור את הקצה ולקשט.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

רוזלך - מאפה שמרים ממולא נוטלה של לנדוור

את השם של המאפה הזה שמעתי המון פעמים,חיפשתי מתכון בכל הרשת ולא מצאתי! הילדים אכלו בלנדוור ומאוד אהבו,"אימא תכיני, קטן עלייך" הם אמרו. אם לא טעמתי, איך אכין? טוב ברוררר שטעמתי ותכננתי להכין. קיבלתי בדואר חוברת מתכונים עם מנות הדגל של כל המסעדות באזורנו ונחשו מה??? המתכון של הרוזלך בחוברת....אצתי רצתי והרי הוא לפניכם.



מצרכים ל-60 יח' (תלוי בגודל שתבחרו
3 כוסות קמח לבן או(רצוי ג'ירסולה איטלקי/קמח דורום)
1 וחצי כוסות מים (עפ"י צורך)
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית עדין
1/2 כפית מלח

למלית 1
נוטלה למריחה
כוסות מדידה אוניברסליות
מלית 2
3 כפות חמאת בוטנים מומסת כ-25 שניות במיקרו
3 כפות ריבת תות מומסת כ-25 שניות במיקרו
חופן בוטנים מסוכרים

מלית 3
250 גרם חלבה שוקולד חתוכה לפרוסות דקות
חופן פקאנים מסוכרים גרוסים גס

אופן הכנת הבצק
במיקסר עם וו לישה,במהירות נמוכה מערבבים את הקמח,כוס חצי מים,ושמרים,מוסיפים את השמן זית בהדרגה ולשים כ-5 דקות.
מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוהה,לשים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
מניחים מגבת מעל לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הב…

שושנים ורדרדות עם פטנט

להכנת העוגיות הללו הייתי צריכה להתכונן מראש,נפשית ופיזית. כל פעם שהילדים ביקשו ניסיתי לשכנע אותם להכין עוגיות אחרות. ואתם שואלים למה? עם חוט תפירה מעבירה מתחת לרולדה וחותכת וזה היה איום ונורא. עד
שגיליתי את הפטנט הפשוט והגאוני הזה עם מינימום עבודה והרבה פחות עצבים!!תנסו ותיראו כמה קל ופשוט!!



אפשר גם ורדרדות



סרטון קצר להכנת העוגיות שהעברתי בהתנדבות לסטודנטיות שניקרא "עד הפירור האחרון"







מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
400 גר' מרגרינה/ מחמאה רכה/חמאה
1 כוס מיץ תפוזים/מים
1 כוס סוכר
5 חלמונים
לעבד הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד,להניח בצד או במקרר למנוחה חצי שעה.

לקצף:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל/אינסטנט ריבת חלב(ניתן להוסיף 3 כפות ריבת חלב לאינסטנט וניל)
מעט צבע מאכל אדום או ורוד ללא חומרים משמרים

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצף יציב, להוסיף את הפודינג וצבע
מאכל /אינסטנט ריבת חלב ולהקציף שוב לקבלת קצף חזק
לחלק את הבצק ל5-6 כדורים כל כדור לרדד למלבן ולמרוח…

מרק חרירה מרוקאי

אם הצלחת להכין מרק חרירה סימן שאתה מרוקאי!!!מרק המרקים של המרוקאים ,וכל אחד מכין אותו אחרת ,בתיבול שונה,עם רסק עגבניות,עם עגבניות טריות,כמון,שמעתי מאות גרסאות הכל תלוי באזור המגורים של ההורים במרוקו. הגרסה שלי בדיוק כמו שאימי ז"ל הכינה ,והכי טעים שאכלתי!!!
מצרכים 1/2 קג` בשר בקר מס` 8 חתוך לקוביות 1-1/2 כוסות חומוס שהושרה מראש(אפשר מקופסת שימורים) 1 כוס עדשים חומות/ירוקות שטופות 3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות 2 בצלים קצוצים 2 כפות שמן 2 גבעולי כרפס עם עלים קצוצים גס 2 כפות מרק עוף (1 לרביכה) 1/4 כפית כורכום 2 כפיות קמח רגיל 1 כוס כוסברה קצוצה 1/2 כפית כמון 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית מלח 1/2 כוס לימון סחוט טרי חופן אטריות ביצים

אופן ההכנה מטגנים את הבצל ,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה מוסיפים עגבניות , חומוס,עדשים כרפס,מרק עוף,פלפל אנגלי,מעט כורכום מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות. ממלאים מים בגובה חצי הסיר ,ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה מעל להבה גבוהה,מנמיכים ומבשלים כשעה. (רצוי לבדוק שהבשר והחומוס רכים).
לרביכה שמים קמח,1 כף אבקת מרק,כמון,פלפל שחור,לימון ו-3 כוסות מים, מערבבים היטב שלא יהיו גושים. …

מעמולים בריבוע

אני קוראת להם מעמולים לעצלנים...בלי צובתן אין צורך לגלגל ולמלא כל עוגיה בנפרד,פשוט  מרדדים 4 או 5 מלבנים בגודל תבנית חד פעמית בינונית מורחים ממרח תמרים...או כל מלית אחרת שאתם נורא אוהבים חותכים לקוביות קטנות ומפדרים באבקת סוכר.


מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית
300 גר' חמאה מומסת ומקוררת
600 גר' קמח
1 אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית מי ורדים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה בגודל L
1 כפית תמצית וניל
50 גר' אבקת סוכר
מלית
500 גר' תמרים מגולענים בואקום
1 כף קינמון
1כוס אגוזי מלך טחונים דק


אבקת סוכר לפיזור


אופן ההכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח,אבקת סוכר,מלח,וניל,ואבקת אפיה במהירות נמוכה.
מוסיפים חמאה מומסת וחלמון ביצה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים בהדרגה את החלב,מיץ תפוזים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת כדור בצק .מניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים תמרים עם קינמון ואגוזי מלך מרככים את התערובת במיקרו כ-2 דקות.(החימום ירכך את המלית).
מחלקים את הבצק לארבעה או חמישה חלקים שווים.
מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט למלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית 25x…

קציצות אבוחצירא

"את המתכון של הקציצות של היום, אתם הולכים לגזור, לשמור, והכי חשוב לעשות "זה מה שאמרה יונית צוקרמן מהבלוג מעורב בסלונה. הבחורה יודעת לבשל,לאפות,והיא עושה את זה הכי טוב עם כל הלב והנשמה, בדיוק כמו המאמות שלנו. הקציצות טעימות מאוד אצלי מאוד אהבו והן בטוח יככבו על שולחננו לא מעט.




חומרים לקציצה :
חצי קילו בשר בקר טחון טרי איכותי
1 בצל גדול
1 תפוחי אדמה בינוני
2 פרוסות לחם
חצי צרור של פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי וטיגון:
2 ביצים
2 כוסות סולת
שמן בגובה 3 ס"מ חצי מגובה הקציצה

רוטב:

מים פפריקה מרק עוף מלח פלפל.


אופן ההכנה :

במעבד מזון טוחנים בצל פטרוזיליה ותפוחי אדמה (במתכון המקורי הבצל קצוץ דק ותפוחי אדמה מגורר)
מוסיפים2 פרוסות לחם רטוב וסחוט היטב,פטרוזיליה קצוצה,חצי כוס אורז לא מבושל, כפית שטוחה מלח , שליש כפית פלפל שחור. מערבבים וקורצים קציצות בינוניות (הן תופחות בבישול).

לציפוי:

לטבול בביצה לגלגל בסולת ולטגן בשמן חם עד להזהבה קלה.


לרוטב:

בסיר רחב שמים שמן שמכסה את תחתית הסיר, כף אבקת מרק עוף כף פפריקה אדומה, רבע כפית פלפל שחור מערבבים את התבלינים כ-2 דקות.
מערבבים ומ…

לחם טחינה בלי קמח

כשראיתי את הלחם טחינה ברשתות ועקבתי אחר התגובות ידעתי שאין סיכוי שאני מכינה...התגובות היו טובות ומעטים אמרו שהטעם כמו עוגה וממש לא אהבו, זאת הסיבה שהתמהמהתי בהכנת הלחם. כשחברה שלי ביקשה מתכון ללחם חיפשתי ברשת... למרות שכולם זהים עם שינויים קלים בחרתי בטובה ביותר רחלי קרוט מהבלוג הנפלא והמצליח "קרוטית" מכאן. שלחתי לחברתי את המתכון ולאחר כחצי שעה התקבלה ההודעה "זה טעים בטירוף חבל על הזמן יותר טעים ממה שאכלתי אצל חברה" אמרתי לה "זה לא מתכון שלי שמחה שהצליח לך איזה כייף" והיא ממשיכה "תני לעצמך מדליה על כל דבר טוב שאת עושה ואל תחכי לקבלה מאחרים" זהו לא חיכיתי רצתי למטבח להכין את הלחם...מה אגיד לכם זה טעים לי מרגיש לי כמו עוגה ,בריא שזה הכי חשוב.


מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש)אני השתמשתי בסילאן
4 ביצים L
כפית סודה לשתייה



תוספות (אל תוותרו על אף אחת מהן):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)שמתי כפית מלח
1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר)
2 כפות גרעיני דלעת
3 כפות שומשום


תוספות (אפ…

מגולגלות כוסמין תמרים ואגוזים

לאחרונה החלפתי את רוב הקמחים ומוצרי החיטה שאנחנו צורכים מידי יום בקמח כוסמין,הסיבה העיקרית היא כי הכוסמין עשיר יותר מהחיטה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בויטמינים (בעיקר ויטמיני B) ומינרלים. הוא מסייע להורדת שומני הדם, להסדרת היציאות, מניעת מחלות מעיים, ומקנה תחושת שובע ניתן להמיר את קמח החיטה בכל מתכון מוצלח שאתם אוהבות/ים לקמח כוסמין.

מגולגלות תמרים כ-30 עוגיות בצק: 450 גרם קמח כוסמין מלא 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מחמאה 1 כפית אבקת אפייה 50 גרם קורנפלור 50 גרם אבקת סוכר 100 מ"ל חלב קר או מיץ תפוזים (לפי הצורך)
מלית: 1/2  תמרים בוואקום נקי מחרצנים ועוקצים 1 כפית קינמון טחון חופן אגוזי מלך טחונים גס
אופן הכנה: הכנת הבצק: לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת סוכר. מעבדים כמה שניות מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי,בזמן שהמיקסר פועל מוסיפים את החלב (לפי הצורך),מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. מחלקים לארבעה חלקים שווים,מרדדים לריבוע, על כל ריבוע בצק מורחים עם כף מתערובת התמרים,מגלגלים לרולדה סוגרים היטב את הצדדים. מסמנים את הגליל בחריצים עם סכין…

עוגת שכבות קרם וניל מרנג וקצפת

עוגת קצף וקצפת אהובה על כולם!! חלומו של כל ילד ומבוגר.. פריכה ושבירה מלמעלה, ורכה בפנים.

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית

לבצק
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גרדת לימון
1/4 כוס מים קרים (לפי הצורך)

למרנג
4 חלבונים בגודל L
200 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון

מלית
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל צרפתי(80 גרם)

לקישוט
50 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה
הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר, החמאה,ביצה,גרדת לימון ,וניל
והמלח, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת כדור בצק.
משמנים תבנית חד פעמית משטחים את הבצק ואופים כ-15 שעה ב-180 מעלות.

המרנג-
מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר)
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר מוסיפים ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.

משמנים תבנית ומזלפים עם צנתר ריבוע בגודל התבנית (חד פעמית)אפשר להניח עם כף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי ל…

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

היום יום הולדת שנתיים לנכד המתוק שלנו אופיר.
נכד מקסים שלי- יומולדת שמח שמח שמח, שתגדל, תפרח, תחייך את החיוך ההורס שלך ותמשיך לעשות אותנו מאושרים וגאים.
איזה מזל שזכינו באוצר הזה. אין לתאר בכמה אור, אהבה, חכמה ושמחת חיים הוא ממלא אותנו. תודה שלימדת אותנו אהבה ללא תנאים מהי, אין לנו מושג מה היה כאן לפניך. מי ייתן ותַמשיך להַרוות אותנו נחת,ושֶתמשיך להיות נהדר ומוצלח!
מאחלים לך את כל הטוב שבעולם. מגיע לך, ובגדול.
מקווים שתצליח לגמוע ולמצות מהכול.
שולחים לך המון מזל טוב, ואוהבים אותך בלי סוף.
מאיתנו סבתוש סבוש אלמוג אושרי אביטל ויובלי

לרגל המאורע החלטנו להכין ארוחת בוקר משותפת לכל המשפחה הקרובה.הכנתי  סביח בפיתות קטנות,טורטיות במלית ממרח פסטו, גבינת פרומעז,גמבה ועלי בייבי וטארטלטים במליות מלוחות ומגוונות.עוד היה שם קיש בטטה שיובלי הנכדה שלנו כל כך אוהבת. גולת הכותרת הייתה עוגת הספרות. להכנת העוגה נעזרתי בקונדיטורית @אדווה חדד אישה מיוחדת במינה ומקצועית. 



בצק שקדים פריך
200 חמאה או מחמאה לפרווה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
70 גרם אבקת שקדים מולבנים
75 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L


לקצפת לשת…