יום שבת, 20 ביוני 2015

עוגת גבינה ניו יורק תות בננה

את המתכון לעוגה ישבנו אלמוג (הבן "הקטן" 23) ואני ותכננו כשבוע לפני הגעת המשלוח של "מחלבות גד".הוא עם "החלומות" שלו ואני... המבצעת!!!הפעם "זרמתי" עד הסוף. כשתראו את העוגה תבינו כדי לשלב תות ובננה בתוך העוגה ...חשוב שיהיו קפואים!!! צריך להטביע אותם בפנים, ולהכין ציפוי של שוקולד לבן בטעם תות וניל בלי שזה יימס בדרך, בקיצור סבלנות!!!!והרבה!!! כי אלמוג ביקש ועזר, ויזם,והתוצאה הרי היא לפניכם.





                              כל השלבים מימין שמאל              














מצרכים לתבנית מס' 24


בסיס
100 גר' חמאה
50 גר' אבקת סוכר
1 ביצה L
200 גר' קמח רגיל

מלית
3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גר')
2 שמנת מתוקה 38%(500 מ"ל)
1 אינסטנט וניל (80 גר')
3 כפות אבקת סוכר
1 חבילה ג'לטין(14 גר')
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס מים חמים
2 בננות חצויות קפואות
8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
50 גר' חמאה
2 כפות סוכר דמררה

לציפוי
200 גר' שוקולד לבן
1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום

אופן ההכנה
ציפוי גנאש שוקולד לבן
להניח בקערית שמנת מתוקה, שוקולד לבן, ולהמס במיקרוגל(להוציא ולערבב בכל 10 שניות).
לחלק את הגנאש לשני משפכים ,לאחד להוסיף רוטב תותים/צבע מאכל אדום, לערבב עד לקבלת צבע וורוד.
לרפד תבנית עם נייר אפייה, ולצקת בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה, למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
לצקת שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות, הפעם מהתערובת הבהירה, ולהמשך כך לסירוגין, עד
לסיום הבלילות מתקבלת דוגמת טבעות, מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת דוגמא, מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.

להכנת הבסיס
להמס את החמאה במיקרוגל, להוסיף אבקת סוכר, לערבב היטב.
להוסיף ביצה ,להמשיך בערבוב להוסיף קמח, ולערבב עד לאיחוד החומרים.
להעביר לתבנית(אין צורך לשמן) ,לשטח את הבצק בתבנית, להעביר למקפיא ל-10 דקות.
אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות מצננים.
במחבת בינונית להמס חמאה, ולהוסיף 2 כפות סוכר דמררה, לערבב עד שהסוכר נמס.
לחלק את הבננות ל-3 , להוסיף לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב, לצנן להעביר למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות.

המלית
ממסים את הג'לטין ברבע כוס מים, מניחים בצד כ-20 דקות.
מוסיפים רבע כוס מים חמים ,ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות. מערבבים ומצננים מעט.
מערבבים בקערה את הגבינות, והסוכר מוסיפים את הג'לטין לתוך הגבינות.
מקציפים 2 שמנת מתוקה, ואינסטנט לקצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות, ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה.
מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה, ובעיגול הפנימי,את התותים, מכסים עם קרם גבינות ומניחים עוד שיכבה באותה צורה, מסיימים עם הקרם גבינות.
מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה, ומניחים על הקרם, מוסיפים תותים מעל

מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.




  

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...