יום שני, 8 ביוני 2015

טארט שקדים ותפוחי עץ בקרמל

את הטארט הזה הכנתי לאביטלוש כלתי המהממת, היא מאוד אוהבת עוגות תפוחים בדרך כלל אני מכינה רק אם יש בקשה מיוחדת,אצלנו לא כולם אוהבים עוגות תפוחים. במתכון הזה יש תפוחים מקורמלים וקרם שקדים,התפוחים "נבלעים"בקרם, וכך כולם אוכלים בלי תירוצים. אכלו ואהבו!!!!



תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק
120 גר חמאה קרה
100 גר' סוכר
200 גר' קמח
1 חלמון
1/4 כוס מים קרים(חד פעמית)
לקרם שקדים
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים בגודל L
100 גר' אבקת שקדים טחונים דק
לתפוחי עץ מקורמלים
3 תפוחי עץ (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
25  גר' חמאה
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה
לבצק
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים, לבסוף את המים.
משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק ,מהדקים סביב עם האצבעות.
אופים אפייה עיוורת(מניחים נייר אפיה ומעל קטניות ) ב-170 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
לקרם שקדים
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה,הסוכר,והביצים מוסיפים את אבקת השקדים
הטחונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מורחים את הקרם על הבצק האפוי.
להכנת התפוחים המקורמלים
מניחים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר, וחמאה, מבשלים על להבה
בינונית, עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים ומתקרמלים, כ-5 דקות.
מוסיפים לקרם שקדים את התפוחים המקורמלים, מפזרים שקדים מולבנים מעל,
ואופים כ-45 דקות בחום 165 מעלות.
מפזרים אבקת סוכר מעל.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...