יום שלישי, 14 ביולי 2015

לחם בירה ופיצוחים

כבר בילדות החדירו לי שבירה שחורה נשר מאלט היא משקה בריאות, וכבר אז למדתי לחבב אותה (מה הקשר?בירה נשר..זוכרים?),בשל טעמו המתוק נעשה נשר מאלט במהרה המשקה האהוב על משפחות,ילדים ואפילו נשים בהריון. 



נשר מאלט מלווה את מדינת ישראל משנת 1935 ונחשב לאחד 
המשקאות הקלים הבריאים המוצעים לצרכן הישראלי. מלבד הטעם המוכר והאהוב כל כך,מכיל המשקה שילוב של ויטמינים ומינרלים, ללא חומרים  משמרים וללא צבעי מאכל. מעבר להיותו משקה בריא,וקל ומרענן-נשר משתלב נפלא באפייה ובישול. בחרתי לאפות לחם פיצוחים וממרח לימונים משגע!!! תבנית של טפאל יש!!...פיצוחים יש!!...בירה שחורה יש!!...יאללה לעבודה!





מצרכים

400 גר' קמח לבן
15 גר' אבקת אפייה
1 כף מלח
1 בירה שחורה נשר מאלט(1 בקבוק)
100 גר' אגוזים(אגוזי מלך,בוטנים,אגוזי לוז)
1 כף סוכר
שומשום וגרגרי אניס לפיזור
אופן הכנה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה, מלח, וסוכר.
מוסיפים לאט תוך כדי בחישה ,את בקבוק הבירה השחורה נשר מאלט.
אחרי שהבצק אחיד, ומעורבב היטב מוסיפים את האגוזים השונים, עפ"י בחירתכם.
יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה משומן.
חורצים עם סכין לאורך ולרוחב, ומפזרים שומשום מעל.
אופים כ-20 דקות ב-150 מעלות ועוד 20 דקות ב-175 מעלות
מצננים... בתיאבון!
ממרח לימונים
5 לימונים - (שוטפים טוב כי משאירים את הקליפה)
 5 שיני שום
3 כפות שמן זית
כף מלח
כף פלפל שטה טחון / פפריקה חריפה
 פורסים את הלימונים ומחלצים את הגרעינים
במעבד מזון טוחנים קודם את שיני השום, מוסיפים כמה פרוסות לימון שמן זית מלח ופלפל שטה
ברגע שזה טחון טוב מוסיפים עוד פרוסות לימון ועוד  שמן זית, עד שמסיימים את כל הכמות.
כשמעבירים לקופסת אחסון עדיף למזוג שמן זית מעל כדי לשמר את הממרח.
  
  

                                                 

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...