יום שני, 20 ביולי 2015

בורקס בשר ופטריות










מצרכים לרולדה אחת ו-5 מנות אישיות


500 גר' בצק פילאס/עלים

300 גר' בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

חופן כוסברה

1 כפית בהרט

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 פלפל שאטה יבשים(קטנים)

1 סלסלת פטריות טריות קצוץ גס

2 כפות שמן קנולה

למריחה:

1 ביצה

שומשום

פפריקה

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל עד לצבע זהוב עמוק ומוסיפים פלפל גרוס ומלח.

2. מוסיפים פטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב ,מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג כדי למנוע גושים.

3.מוסיפים כמון,בהרט,פלפל שאטה,לבסוף את הכוסברה. מצננים ומסננים מנוזלים.

4. מנה אישית-פותחים את הבצק ויוצרים עיגולים עם חותכן או כוס (לבורקס עגול).

מוסיפים מתערובת הבשר וסוגרים עם עיגול נוסף מעל,מהדקים עם מזלג סביב,מורחים ביצה מפזרים שומשום ומעט פפריקה. 

5. לרולדה-חותכים 2 מלבנים בגודל 15*20,למלבן הראשון מוסיפים מתערובת הבשר ,מגלגלים לרולדה מהדקים בצדדים מורחים ביצה. את המלבן השני מחוררים עם גלגלת ואו עם סכין חד מניחים מעל וסביב הרולדה,מהדקים היטב. מורחים ביצה מפזרים שומשום.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-180 ואופים כ-25 דקות עד להזהבה יפה.



***לרולדה השתמשתי עם בצק פילאס ולמנות אישיות עם בצק עלים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...