יום חמישי, 2 ביולי 2015

ספינג' מרוקאי



 בחג החנוכה כשכולם אכלו סופגניות עם ריבת תות אצלנו הכינו ספינג'-סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות או בייגלה ובנוסף ובגלל החצי הספרדי אימי הכינה רוסקיטאס-בייגלה מתוק "שוחה" בשמן עמוק מצופה בסירופ סוכר וקוקוס וכך במשך כל החג אימי הכינה את כל המטוגנים גם מתוקים וגם מלוחים (כמויות השמן הספיקו לשנה שלמה)






מצרכים
1 קילו קמח
50 גר` שמרית
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
4 כוסות מים פושרים
1 ליטר שמן לטיגון



אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מנפים ומערבבים קמח ושמרים.
מוסיפים את הסוכר, והמלח וממשיכים לערבב,מוסיפים חצי מכמות המים ולשים עוד שתי דקות.
מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש עוד כדקה ,הבצק אמור להישאר נוזלי וזה בסדר.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר).
מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים שוב לעוד כחצי שעה.
מחממים את השמן חצי גובהה של הספינג',טובלים את הידיים במים צובטים חתיכה מהבצק יוצרים חור ומטגנים.
מניחים על נייר סופג טובלים בסוכר ...ומתענגים!!


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...