יום רביעי, 22 ביולי 2015

טבית חמין עיראקי עוף וסילאן




לפעמים אני מכינה אוכל עיראקי כי החצי השני הוא חצי עיראקי, לא צריך סיבה מיוחדת כי האוכל העיראקי טעים מאוד. כנראה הגעגועים להוריו הם אלה שהכריעו!!וכך התנהלה השיחה לקראת הטבית המיוחל:"אני רוצה בבקשה טבית לשבת הקרובה" אתה בטוח?כן ממש בא לי הילדים לא פה רק בשביל שנינו? תעשי כמות קטנה...אני לא יודעת לעשות כמות קטנה!!!סבבה נקנה עופיון....מה?? טוב שנייה שולחת וואטצאפ לילדים...אני מכינה טבית אתם באים? וואי טבית כן בטח נבוא...יש לנו מלא עבודות להגיש...מבחנים...אבל אנחנו באים"!!הגיעו שניים עם הנשים מתוך השלושה. טוב זה יצא הכי טעים שהכנתי ב-30 השנים האחרונות....תיראו בעצמכם תדמיינו קצת את האורז הנימוח והעוף מתפרק על חלקיו בנגיעות קטנות!!!



מצרכים ל-6 מנות:
עוף נקי משומן ומעצמות ומוכן למילוי (בקשו מהקצב)
לאורז:
2 כוסות אורז ארוך (למשל פרסי) שטוף ומסונן
4 עגבניות מגוררות על פומפייה
1כף בהראט עיראקי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה נענע מיובש
2 חתיכות חזה עוף חתוך לקוביות
200 גר' בשר אנטריקוט/שייטל חתוך לקוביות
2 כפות סילאן
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
6 ביצים(לפי כמות הסועדים)
לבישול:
1 בצל גדול פרוס
2 כפות שמן
2 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים



אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות/פלטה
2. מערבבים אורז עם עגבניות,חזה עוף,בשר, וכל התבלינים.
3. ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים(לא שוכחים להוציא) .
4. מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור /לפלטה) עם שמן מוסיפים בצל ומזהיבים,מוסיפים את העוף הממולא ומשזפים אותו מכל הצדדים כ-15 דקות.
5. מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים עד כיסוי,סילאן , ותבלינים ,מוסיפים את הביצים,מביאים לרתיחה מבשלים כ-10 דקות.
6. מכסים ומעבירים לפלטה לכל הלילה.


***אפשר להוסיף תפוחי אדמה לפי כמות הסועדים
***אפשר להוסיף חיטה המתכון כאן
   




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...