יום חמישי, 2 ביולי 2015

סופגניות אפויות כמו בקונדיטוריה


 גם הפעם הוזמנתי ע"י leaders להשתתף במבחן הסופגניה האפויה ואני לא אוהבת סופגניות בכלל!! את הסופגניות הכנתי עם שמרים טריים בתוספת משפר אפייה הם מגיעים במארז משולב והתוצאות באפייה כמו בקונדיטוריה,הסופגניות יצאו אווריריות תפוחות,ורכות. במבחן הטעימה הילדים התלהבו והבנות ששומרות על המשקל שמחו אף יותר. יש לציין שלמשפר האפייה הטבעי של "שמרית" אין השפעה על הטעם של המאפה או על צבעו והוא בעל תוקף תפוגה של עד שנה, כאשר הוא נשמר במגירת המקרר. בנוסף קיבלתי תבנית למאפינס 6 שקעים של ארקוסטיל בציפוי נון סטיק, איכותי ועמיד המאפשר שימוש מופחת בשמן וניקוי קל של התבנית. את הסופגניות הקטנות אפיתי בתבנית שקעים עם ריסוס קל של ספריי בטעם חמאה והן יצאו מושלמות קריספי מבחוץ ואווריריות בפנים את שאר הסופגניות אפיתי בתבנית סיליקון שקעים בצורת בריוש, שלושה טיגנתי כדי לראות איך הבצק מתנהג,וכמו בקונדיטוריה יצא מעולה!!!





מתכון מנצח לסופגניות-אפוי/מטוגן
מצרכים ל-20 סופגניות קטנות/בינוניות
500 גר' קמח רגיל ( 3-1/2 כוסות קמח)
25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית)
25 גר' משפר אפיה (1/2 שקית)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית מלח
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 ביצה (גודל L )
100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
25 גר' חמאה מומסת למריחה

אופן ההכנה
בקערת המערבל עם וו לישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה וחלב במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה והחלב בהדרגה ומערבלים כ-8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך. משמנים עם מעט שמן קנולה קערה מעבירים את הבצק והופכים את הבצק שיכוסה בכל צדדיומכסים את הקערה עם ניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ (הבצק רך אפשר לרדד ביד) קורצים עיגולים שיתאימו לגודל השקעים בתבנית. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות
מורחים חמאה מעל לסופגניות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות

להכנת סופגניות מטוגנות
גוזרים ריבועים מנייר אפייה כדי להניח את הסופגניות מעל ולשמור על הצורה לאחר ההתפחה. מרימים בעדינות את הכדורי בצר עם הנייר ומחליקים לתוך השמן החם,מסירים את הנייר בעדינות וממשיכים לטגן.

לטיגון
מחממים ליטר שמן בסיר רחב ועמוק (השמן חם כאשר מכניסים לשמן ידית של כף מעץ ומופיעות בועיות מסביב לכף,אך השמן לא מבעבע) מעבירים 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים כ-3 דקות מכל צד
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג,ומזריקים לתוכו את המלית.

מליות
קרם פטיסייר מוכן
קרם תופי מוכן
קרם וניל מוכן
קרם רוזמרין מוכן
סוכריות צבעוניות ממולאות שוקולד
ממרח לוטוס
ריבת תות
אבקת סוכר

גנאש שוקולד
100 גר' שוקולד מריר,100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
שוברים את השוקולד לתוך קערית
מחממים את השמנת עד שנוצרות בועיות קטנות מכבים את האש
מוסיפים את השוקולד לשמנת ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד

****מלאו את הסופגניות עפ"י בחירתכם!!

****המתכון של מיקי שמו עם התאמות ושינויים

בתיאבון :)

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...