יום ראשון, 5 ביולי 2015

לחמניות מתוקות

בבית אימי ז"ל ריח הלחם היה באוויר גם באמצע השבוע , ולא רק בשישי....אני מכינה בדרך כלל ביום שישי כשהילדים מגיעים, או בחג .


                     
מצרכים

1 קילו קמח
1 שמרית+משפר אפייה
1/2 סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מכניסים למערבל עם וו לישה,מערבבים את הקמח ,שמרית,משפר אפייה,וסוכר, מוסיפים
ביצים,שמן,ולבסוף את המים עד לקבלת כדור בצק.
מוסיפים את המלח ,ולשים עוד שתי דקות.
משמנים מעט את הבצק (למנוע קרום),מכסים ומתפיחים כשעה.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו ,מקמחים משטח עבודה מחלקים את הבצק  לכדורים שווים, מגלגלים
לנקניק באורך 7 ס"מ, וקולעים שמיניות(כמו בתמונה)או צמה (משלושה נקניקים באורך שווה).
להכנת הפרח יוצרים כדור וחותכים עם מספרים סביב.
מניחים בתבנית משומנת, מתפיחים עוד 20 דקות.
מברישים עם ביצה,ומפזרים מעל שומשום אופים כ-35 דקות.
   
***אפשר להכין חלות קטנות 


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...