יום שני, 6 ביולי 2015

עוגת שושנים ברוטב קרמל-סטיקי באנס

       עוגת שמרים מעולה עם רוטב קרמל בתחתית, אגוזי מלך, ופקאן... יאממממ כשהופכים קורה הקסם!!!!







מצרכים לבצק:

60 גרם חמאה
1 כוס חלב 

1 כפית תמצית וניל 
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות בגודל L
4 כוסות קמח שמרים אסם
2 כפות שמן קנולה
חמאה להברשה

לרוטב הטופי:

60 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
100 גר' אגוזי פקאן שלמים לא קלוים

למילוי:

1 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון 25 גר' חמאה מומסת להברשה

אופן הכנה:
הבצק:
ממסים את החמאה במחבת על הגז.
שמים במיקסר את החלב, וניל, סוכר והחמאה המומסת ומערבלים.
מוסיפים את הביצים.
מוסיפים את הקמח שמרים בהדרגה, תוך כדי פעולת הלישה של המיקסר.
לשים במיקסר עוד 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק
שמים בקערה את השמן ומעבירים את הבצק לקערה.
מטלטלים את הקערה כך שכל הבצק יתכסה בשמן.
מכסים בנייר ניצמד ומניחים בצד לשעה לתפיחה.


רוטב טופי:

מחממים במחבת את החמאה.
מערבבים אליה את הסוכר, השמנת המתוקה ,ותמצית וניל ומבשלים דקה-שתיים, עד שנוצר רוטב מעט סמיך.
מעבירים את הרוטב לתבנית בעל תדפנות גבוהות. מפזרים את אגוזי המלך והפקאן, מניחים בצד.

המילוי, יצירת השושנים והאפייה:

מערבבים את הסוכר החום, הקינמון ואגוזי המלך הקצוצים. מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק. מורחים את הבצק במעט חמאה ומפזרים עליו את תערובת הסוכר והאגוזים בשכבה דקה ואחידה. מגלגלים פנימה את הבצק בצורת רולדה הדוקה. חותכים את הבצק לפרוסות.
מסדרים את שבלולי העוגות בתבנית עם הרוטב בתחתית, צמודים זה לזה.
מניחים בצד לתפוח חצי שעה.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

הופכים את התבנית על גבי צלחת כך שציפוי הרוטב יהיה כעת מלמעלה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...