יום חמישי, 9 ביולי 2015

חמין מרוקאי-סחינה


אין כמו ריח של חמין בבוקר שבת חורפית,ואו שמשית,עם חיטה שעועית אורז וסילאן, לקבלת צבע וטעם מושלם!!!!

מצרכים ל-5 סועדים
2 כוסות אורז בסמטי מובחר
2 כוסות שעועית לבנה (מושרה לילה לפני)
1/4 כפית פלפל לבן
2 כוסות חיטה (שטוף ומסונן)
כף אריסה אדומה חריפה
4 כרעי עוף
300 גר` בשר מס` 8 (שריר הזרוע)
5 ביצים (שלמות עם הקליפה אין צורך לבשל מראש)
5 תפוח אדמה קלופים שלמים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
1 כפית כורכום טחון
1-1/2 כפית כמון
1 בצל שלם עם הקליפה
1 ראש שיני שום (עם הקליפה)+3 שיני שום קלופות לחיטה
2 כפות סילאן
1-1/2 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן קנולה


אופן ההכנה
מניחים בסיר את השעועית , מעל את הבשר, העוף,תפוחי אדמה,ביצים,בצל,ושום.
בקערית מערבבים את חומרי התיבול -2 כפות סילן,1 כף פפריקה, 1 כפית פלפל שחור,2 כפות שמן,1 כפית כמון, כורכום,עם מעט מים חמים מערבבים היטב ושופכים מעל. מוסיפים מים עד לכיסוי.

מכינים את החיטה 

שוטפים ומסננים מכניסים לשקית "קוקי" מוסיפים אריסה,חצי כפית מלח,1 כף פפריקה 1/2 כפית פלפל שחור,1/2 כפית כמון,3 שיני שום,וכף שמן.
מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים, סוגרים את השקית ומחוררים עם קיסם בחלק העליון של השקית.

מכינים את האורז
שוטפים ומסננים, מכניסים לשקית "קוקי" ומוסיפים חצי כפית מלח,פלפל לבן,כף שמן 3 כוסות מים סוגרים את השקית ומחוררים עם קיסם בחלק העליון של השקית.
מניחים את השקיות עם החיטה והאורז בסיר,מבשלים כשעה ומעבירים לפלטה/תנור כל הלילה.(יש אפשרות להעביר ישירות לפלטה בלי בישול מקדים)

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...