יום רביעי, 15 ביולי 2015

שווארמה פרגיות וטחינה

המנה הכי טעימה ומהירה שהכנתי בשנה האחרונה. פרגיות  חתוכות לרצועות כמו שווארמה, במרינדה עם שום כתוש,זסט מלימון,מלח גס,פלפל שחור גרוס,שום כתוש,ואורגנו טרי. וכל זה על הפלנצ'ה קורה מאוד מהר וטעים מאוד!!


  מחממים היטב את המחבת מטגנים את השומן כבש



                                                 מוסיפים את הפרגיות והמרינדה 
                                                             ומתענגים.......

                 
 מצרכים
8 פרגיות (כרעיים בלי עצם) קטנות חתוכות לרצועות דקות
 חופן אורגנו טרי חתוך דק
זסט מלימון  בינוני
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
200 גר' שומן כבש חתוך לקוביות
3 שיני שום כתוש

לסלט
2 עגבניות
1 שן שום
1 פלפל חריף חתוך לקוביות
כף שמן קנולה

לטחינה
1 כוס טחינה
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים קרים מאד
1 לימון סחוט

פיתות טריות

אופן ההכנה:
משרים את הפרגיות בקליפת לימון חתוכה לזסט(רצועות דקות מאוד), אורגנו, מלח פלפל גרוס, ושום כתוש.
לסלט
 חותכים סלט מעגבניות, פלפל חריף,שום, מתבלים במלח,לימון,ושמן.
לטחינה
מערבבים את כל החומרים עד למרקם הרצוי
הפרגיות
 על מחבת פסים צולים את שומן הכבש עד להשחמה קלה. לאחר מכן מניחים את הפרגיות, עם כל
 המרינדה שלהן, וצולים עד שמוכן משני הצדדים.
 את הפיתה חוצים לרוחב ומניחים על המחבת, שתספוג טעמים.
 קוצצים את הפרגיות עם השומן ומסדרים על חצי פיתה עם סלט העגבניות וטחינה.


***המתכון של בן אביעד ממאסטר שף עם מעט שינויים

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...