יום ראשון, 12 ביולי 2015

מרק עדשים ארומטי מנצח

אין כמו מרק חם, בריא ביום קר וסגרירי. ובצפון קר מאוד, אז ארוחת הערב שלנו בדרך כלל זה מרק חם עם בשר/עוף משביע ומחמם.את המרק הנוכחי הכנתי מכל מה שנישאר.(ניקיתי את המקרר השני במספר). 
     




מצרכים
300 גר' בשר צלי כתף (מס' 5)חתוך לקוביות
100 גר' עדשים ירוקות מושרות במים חמים 10 דקות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
3 עלי סלרי חתוך לפרוסות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות(ללא קליפה)
1 בצל בינוני
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה
מבשלים את הבשר עד לריכוך (שומרים את הנוזלים).
מחממים סיר עמוק ורחב ,מוסיפים שמן, ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים סלרי ,ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך העגבניות.
מסננים את העדשים ,מוסיפים לתבשיל ,מוסיפים תפוחי אדמה.
מסננים את הבשר, מוסיפים את  הנוזלים, ומביאים לרתיחה אם יש צורך
מוסיפים עוד מים.
מתבלים עם כורכום ,מלח, ופלפל שחור גרוס,מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...