יום שני, 24 באוגוסט 2015

טנזיה - אורז ופירות יבשים מקורמלים

את המנה החגיגית והטעימה הזאת אימי ז"ל הכינה בחגים. את האורז הייתה מעבירה לקערית עמוקה והופכת על מגש מנחושת מדהים ביופיו...ומניחה במרכז השולחן. (מצורפים צורות הגשה)
עוד לפני המנה הראשונה היד הייתה מושטת לעבר הפירות היבשים, וכשהגיעה המנה העיקרית לא נישאר כלום רק האורז עירום... כמובן שאימי הכינה כמות גדולה מראש!!!





מצרכים ל-6 סועדים
2 כוסות אורז(חד פעמי לשתייה קרה)
4 כוסות מים
מלח,פלפל לבן,כף שמן  
                                             
טנזיה
200 גרם משמשים
200 גרם שזיפים ללא חרצנים
100 גרם צימוקים
100 שקדים מולבנים קלויים לקישוט   
100 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים

 אופן ההכנה

להכנת האורז
מרתיחים מים,שמן,מלח,פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
מעבירים לתבנית מסיליקון/תבנית טפוואר,מהדקים ומיישרים את האורז לקבלת הצורה,מצננים מעט.
הופכים על מגש ומסדרים סביב פירות יבשים ושקדים.

 להכנת הטנזיה
מעבירים לסיר פירות יבשים,שמן,מים,סוכר ולימון מערבבים כל הזמן עם כף עץמבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך.

.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...