יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

פאי פיצוחים בקרמל



                                                         
                           
                    
  מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית


תבנית לפאי מס' 24
לקלתית:
3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
100 גרם חמאה/מחמאה קרה, חתוכה לקוביות(מזולה)
1 ביצה טרופה
למלית:
100 גרם חמאה/מחמאה(מזולה)
1/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה (80 גרם)
1/3 כוס דבש (100 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)/צמחית לפרווה
300 גרם תערובת אגוזים קלויים (קשיו,בוטנים,אגוזי לוז)
אופן הכנה:
1. ממסים את המחמאה/חמאה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים .מוסיפים ביצה מערבבים.
    מנפים את הקמח ממשיכים לערבב וממשיכים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד .
2. מסדרים את הבצק בתבנית(כמו בתמונה) דוקרים עם מזלג ,מעבירים למקפיא ל-15 דקות.
3  מחממים תנור ל-180 מעלות
4. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים
    (ובינתיים מכינים את המלית).
5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
6. בסיר מחממים מחמאה/חמאה, סוכר חום, ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים  
    שמנת מתוקה/צמחית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה בוטנים,קשיו,ואגוזי
    לוז.   
7. יוצקים את תערובת הפיצוחים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
8. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי
   לתבנית. מצננים ומגישים. 


 ***מקור המתכון של קרין גורן עם מעט שינויים

















אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...