יום שני, 24 באוגוסט 2015

חלת דבש כתר שושנים

חלת דבש, רכה ועסיסית, עם מתיקות עדינה של דבש ובעיצוב מרהיב וקל להכנה.
מתאים לראש השנה ובכלל.



    
חומרים ל- 2 חלות בקוטר 26 ס"מ:

חומרים לבצק:
 7 כוסות + 2 כפות קמח (1 ק"ג)
 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
• 1 משפר אפייה שמרית
 ¼ כוס סוכר (50 גרם)
 2 ביצים גודל L
 ⅓ כוס שמן (80 מ"ל)
 ¼ כוס דבש (80 גרם)
 ½1 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)
• 1 כף מלח (15 גרם)

חומרים לזיגוג:
 4 כפות דבש מדוללות ב 2 כפות מים רותחים


אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את  הקמח והשמרים, מוספים את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה דק בעובי של  0.3 ס"מ. מכל חלק קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
4. הכנת צורת השושנים: משתמשים ב 4 עיגולי בצק בכל פעם. מניחים את עיגולי הבצק בטור אחד, זה על גבי זה כך שיחפפו חלקית אחד על השני. מגלגלים את עיגולי הבצק יחד לצורת גליל, החל מעיגול הבצק הנמוך. חוצים את הגליל לחצי במרכז.
5. מניחים כל חלק שצידו החלק כלפי מטה בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בצורת כתר במרווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. במרכז התבנית מניחים רינג או כלי עגול בקוטר 5 ס"מ ליצירת החלל במרכז ומתפיחים כ 40 דקות.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 25- דקות, עד להזהבה.
7. מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים.


המתכון ככתבו וכלשונו -http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=164&ArticleID=613

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...