יום שני, 3 באוגוסט 2015

עוגת שמרים בנוטלה ואגוזי מלך



מצרכים ל- 4 רולדות/שושנים בתבנית 28
לבצק

1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
25 גר' משפר אפייה (שמרית)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

1 ביצה טרופה להברשה


מלית נוטלה
250 גר' ממרח נוטלה
200 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מרובע דק בעובי של 4-5 מ"מ (הבצק מתכווץ מעט בגלגול). מורחים על כל העלה 2 כפות ממרח נוטלה ואגוזי מלך.
מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ. מניחים בתבנית עגולה משומנת בחמאה במרווחים,מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מורחים בעדינות על הבצק ביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30 דקות.





***טיפ: ניתן להקפיא חלק מהרולדות מיד לאחר האפייה ולאחר שהצטננו, ארוזות בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר ואופים עוד 5 דקות בתנור חם, וקיבלנו רולדה כמו חדשה.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...