יום שני, 31 באוגוסט 2015

עוגת דבש קלאסית

עוגות דבש ..... למה לא מכינים כל השנה?אני אומרת בואו נכין כל הזמן וכמה שיותר...הילדים שלי עוזבים
 את הבית :(כי הם ממש אבל ממש לא אוהבים עוגות דבש וזאת אחת הסיבות שאני לא מכינה כל השנה
יש עוד כמה ...(סוכרת,השמנה..)!! 
הרמב"ם מייעץ לנהוג בזהירות בדבש: "הדבש והיין רע לקטנים ויפה לזקנים" 


תבנית 24 ס"מ
מצרכים:
3 ביצים (גודל L)                                                                                                         
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
110 מ"ל (חצי כוס + כפית) שמן                                                      
240 גרם (2/3 כוס) דבש
3/4 כוס נס קפה(ללא חלב) (1 כפית נס קפה+מים חמימים)
280 גרם  קמח
100 גרם שקדים טחונים
 1 שקית אבקת אפייה
 קורט מלח                                                                 
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
 אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים ביצים וסוכר ומערבלים כשתי דקות עד
שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שמן, דבש ונס קפה  וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.
מנפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב
 עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קינמון וציפורן ומערבלים כחצי דקה נוספת.
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ואופים 40 דקות ב-170 מעלות
עד השחמה של העוגה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

שנה טובה ומבורכת ....להתראות במתכונים הבאים:)

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...