יום חמישי, 27 באוגוסט 2015

טריו פילאס בשר וחצילים

בצק פילאס תורכי הוא בצק עלים דק במיוחד שמתאים גם למאפים מתוקים וגם למאפים מלוחים.  הפלוס הגדול שלו הוא שלא צריך לרדד אותו לפני העבודה (כי הוא דק), לא צריך לחורר אותו כמו את הבצק עלים וטעמו משגע.  שילוב של בשר וחצילים שידוך מעולה!!!

מצרכים
500 גר' בשר בקר טחון
חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל צ'ילי אדום
2 חצילים  קלויים
כף מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור גרוס
50 גר' צנוברים קלויים במחבת יבשה
למריחה:
ביצה טרופה
מעט שומשום ו/או קצח
אופן הכנה:
מכינים את המלית: מאדים בצל במחבת עם שמן כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד לריכוך והזהבה. 
מוסיפים שום, פלפל צ'ילי ,ובשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים חצילים קלויים, מיץ לימון, קינמון, מלח ופלפל,וצנוברים ומערבבים עוד דקה. מסירים מהכיריים 
ומצננים היטב.
ממלאים ואופים: פורשים ומרדדים מעט את הבצק, עורמים מלית לאורך ומגלגלים לגלילה.
מגללים את הגלילה לשבלול בתבנית  חד פעמית משומנת מהמרכז החוצה. מעבירים למקרר
ל-10 דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
לפני האפייה מורחים בביצה ,ומפזרים שומשום ו/או קצח.
אופים כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב לחלוטין.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...