יום רביעי, 5 באוגוסט 2015

יצירות אומנותיות ממרציפן

עוגיות מרוקאיות צבעוניות וריחניות מלוות כל אירוע משמח,כמו חינה וחגיגות המימונה. במסיבת החינה של הבן שלי החלטתי לנסות, קראתי קצת באינטרנט והתחלתי לפסל במרציפן. את חטיפי התמרים תמצאו כאן.









מצרכים
300 גר' מרציפן מוכן (בחנויות מתמחות)                                                                                                                                           
צבע מאכל באבקה (שימו לב!!!לא נוזל ) ירוק אדום זהב צהוב                                                                                                                           
מעט קורנפלור
ההכנה
מרככים מעט את המרציפן ע"י לישה מתמדת (אם נדבק מוסיפים מעט קורנפלור)
לוקחים חתיכה בהתאם לגודל  הירקות/פירות שברצונכם להכין,מוסיפים מעט אבקת צבע מאכל
 ומעבדים היטב עד ליצירת הצבע הרצוי.
היו יצירתיים וצרו עלים ,גבעולים, פירות,וירקות.    
שימו תמונה עם פירות וירקות  על שולחן העבודה זה עוזר!!!
ליצירת  שושנים ומיני פרחים משתמשים בתבניות לפטיפורים מסיליקון דוחסים פנימה את

המרציפן לכמה שניות ומשחררים מניחים סוכרייה כסופה מעל  ומעבירים לעטרות מנייר                                                                                                                                                                
למילוי תמרים 
לחרוץ עם סכין ולגלען את התמרים.
לערבב את המרציפן עם אבקת צבע מאכל.
להכין כדורים לטבול בסוכר ולמלא את  התמר.
לחרוץ צורות עם סכין.
להעביר למקרר עד לשימוש.


מצרכים ל-60 בונבונים
330 גר' שימורי אננס מסונן
2 פרוסות אננס יבש
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
250 גר' קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים
לציפוי
200 גר' פונדט (מוכן)
2 כפות  מים לדילול
צבעי מאכל ג'ל לפי בחירה
עטרות מנייר מס' 2
אופן ההכנה
מכניסים לקערה את האננס המסונן והיבש מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומרתיחים
במיקרוגל כ-5 דקות מערבבים היטב ומחזירים למיקרוגל לעוד 5 דקות בודקים כל הזמן
למנוע חריכה,מצננים היטב. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים קוקוס אגוזים ומערבבים עד שהחומרים 
מתמזגים ,צרים עיגולים מהתערובת מעבירים למקרר להתייצבות כשעה.
ממסים את הפונדט בבן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערה) מוסיפים 2 כפות מים עד קבלת
דלילות רצויה.
מנמיכים להבה טובלים את כדורי הקוקוס בפונדט ומניחים לייבוש על רשת.
ניתן להוסיף צבע מאכל עפ"י רצונכם ולטבול את כדורי הקוקוס ולזלף מעל עם הפונדט
מסדרים בקופסא מספר שכבות ומקפיאים במקרר עד חודש.
כפכפי שומשום
מצרכים ל-60 יחידות
3 כוסות שומשום
3 ביצים גדולות
 2 כוסות קמח (כוס חד פעמית)
לערבב להניח בצד כ-20 דקות
לרדד דק לקרוץ ריבועים קטנים לקחת קצה אחד עם קצה מקביל  ולהדק היטב
להניח בתבנית לייבוש כשעתיים
לטגן בשמן עמוק להניח בנייר סופג
לסירופ
2-1/2 כוסות סוכר
1-1/4 מים
2 כפות  מיץ לימון

לבשל את הסירופ והמים עד לרתיחה להנמיך להבה להוסיף לימון ולבשל עוד כ-10
לטבול את כפכפי השומשום להעביר לקופסה אטומה
ניתן להקפיא כחודש 

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...