יום שישי, 11 בספטמבר 2015

פחזניות במילוי פרגיות בצ'ילי-שיירבו זכויותינו כרימון

ראש השנה החג שאני הכי אוהבת,הרבה יצירתיות ומטעמים לרוב. למנה ראשונה הכנתי פחזניות בצורת רימון, במילוי פרגיות מושרות בתיבול מתקתק, וקצת צ'ילי לאיזון יצא מעולה.





מצרכים לפחזניות פרווה
2 כוסות מים (480 מ"ל)
200 גרם מחמאה  (מרגרינה בטעם חמאה)
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
2 כוסות  קמח (280 גר')
5 ביצים בגודל L
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר מחמאה/מרגרינה ,סוכר ,ומלח מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בבת אחת, וממשיכים לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה,בוחשים כ-2 דקות עד שרוב האדים נעלמים. מוסיפים ביצה בכל פעם עד שהתערובת "מתפרקת" ומתאחדת מחדש, בכל פעם מוסיפים ביצה. אוחזים חתיכת בצק קטנה בין שתי אצבעות ומרחיקים ביניהן מעט, אם יש מעין "חוט" של בצק שנמשך בין שתי האצבעות הבצק מוכן ,אם חסר יש להוסיף עוד ביצה אחת. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן,  ומזלפים בצורת רימון (כמו בתמונה).









פרגיות בצי'ילי וסילאן
מצרכים ל-12 ירכי עוף ללא עצם
12 פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
4 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
השרייה 
1 כף  צ'ילי
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רכז רימונים
תיבול להכנת התבשיל
2 כפות שמן זית
1 כף גרגרי צ'ילי חריף
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כף רכז רימונים
אופן ההכנה
מכניסים לקערה את הפרגיות עם כל התיבול ומשרים כ-4 שעות(אפשר לילה).בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים רכז רימונים ,מלח,כמון,פפריקה,צ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים תוך ערבוב כ-15 דקות. מוסיפים את הפטריות מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
הגשה
מניחים בצלחת את הפחזנייה  מעל את התבשיל ומפזרים גרגרי רימון.

בתיאבון!!
"יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון".

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...