יום ראשון, 27 בספטמבר 2015

נתחי פרגיות ופטריות ברוטב חריף מתוק

את המתכון הזה אני מכינה בדרך כלל בחגים כמנה ראשונה,מונחת על פחזנית או כוסות מבצק עלים/פילאס, ממש כמו פעם. מוסיפה צ'ילי גרוס,סילאן,פטריות פורטבלו והמון בצל. בישול קצר והמנה מוכנה. עם רוטב הבסיס של אסם זה הרבה יותר קצר.

צילום: Anatoly MIchaello והסטיילינג המעולה ענת לבל לביא למתכון שלי




הרעיון פשוט: בכל פעם מוסיפים לרוטב הבסיס מספר רכיבים שיש בכל
בית וכך יוצרים מגוון מנות חדשות וטעימות שירגשו את כל המשפחה - זה קל, פשוט ונוח!




מצרכים ל-8 מנות
12 פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
1/2 כוס רוטב בסיס לבישול (אסם)
2 כפות סילאן
3 כפות שמן קנולה
מלח
1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
פלפל גרוס
1 כוס מים
חופן כוסברה

אופן ההכנה
מחממים היטב שמן בסיר רחב,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים סילאן מטגנים עוד דקה. מוסיפים פטריות וצ'ילי מערבבים מתבלים במלח,פלפל.
מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות,מוסיפים את הרוטב בסיס ומים מביאים לרתיחה,מנמיכים ומבשלים כרבע שעה עד שרוב הנוזלים נספגים.

מפזרים כוסברה מעל.




**הצעת הגשה- פחזניות/כוסיות מבצק עלים.

***ניתן לקנות פחזניות מוכנים או להכין מבצק עלים,לקרוץ עיגול ובתוכו עוד אחד קטן בעדינות שכמעט יגיע לתחתית.מורחים בלילת ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.



***גילוי נאות קיבלתי את הרוטב לסקירה




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...