יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

כנאפה ריקוטה וחמוציות

את הקינוח הזה הכנתי לבעלי שיחיה (כי זה מה שמותר לו בסדרת המתוקים) עם גבינת ריקוטה 5%,חמוציות,מעט אבקת סוכר,ואטריות קדאיף שקונים בנצרת כי זה המקור,והכי טרי שיש.







מצרכים למחבת בגודל 22 ס"מ

לכנאפה

400 גרם אטריות קדאיף
75 גרם חמאה מומסת
250 גרם ריקוטה מעורבבת עם 3 כפות אבקת סוכר
50 גר' חמוציות
לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף מיי זהר

להגשה

100 גרם פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד להמסת הסוכר, מנמיחים להבה 

   מבשלים כ-10 עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.

2. מכינים את הכנאפה: מערבבים היטב את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף.

3. מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים באחידות מחצית מהאטריות על המחבת מטגנים עד 

   להזהבה(מרימים עם כף עץ ובודקים), מורחים מעל את תערובת הגבינה והחמוציות, וסוגרים במחצית 

  השנייה של האטריות. מבשלים על המחבת כ-5 דקות. מניחים צלחת בקוטר המחבת והופכים בזהירות

  לצד השני ,מחליקים למחבת ומבשלים גם כ-5 דקות מזיזים מידי פעם את המחבת ובודקים עם כף עץ 

  שהשחים.

4. שופכים מעל סירופ חם בנדיבות, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...