יום שבת, 3 באוקטובר 2015

עוגת שוקולד נוסטלגית

כשאימי  הכינה את העוגה "החגיגית" הזאת  ידענו שמגיעים אורחים, רוב הזמן אכלנו עוגת תפוזים נהדרת עם תוספות של אגוזים.  את כל התערובת של הבלילה מבשלים על הכיריים עד להמסה של הסוכר (לא לעזוב את זה לרגע)לערבב כל הזמן ולצנן מעט לפני הוספת החלמונים.



תבנית 24/תבנית חד פעמית בינונית
כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1-1/2 קמח
1 אבקת אפייה
2 סוכר וניל
1 כוס קקאו
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
2 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:
לסיר מכניסים קקאו,כוס סוכר,שמן,כוס מים מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה ,מצננים מעט.
מוסיפים חלמונים, בכל פעם חלמון, ומערבבים מיד לאחר הוספת החלמון.
מוסיפים ליקר קפה מערבבים.
משאירים בצד כוס מהקרם לציפוי העוגה.
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב לא קשה,מוסיפים את תערובת השוקולד 
בזרם דק  לקצף עד לאיחוד.
מוסיפים קמח מנופה, ואבקת אפיה בתנועות קיפול.
משמנים תבנית חד פעמית ואופים כ-45 דקות ב-170 מעלות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...