יום חמישי, 15 באוקטובר 2015

סלט מטבוחה בחצי שעה


הסלט הכי מרוקאי שיש ...מטבוחה!! מטבוחה הוא סלט שעשוי לרוב מעגבניות, משום ומפלפלים קלויים מבושלים יחד. מקור השם בשפה ערבית ומשמעותו "מבושלת". מאכל זה הובא לישראל על ידי העולים החדשים מצפון אפריקה.
אין ספק שלהכין מטבוחה זאת אחת המשימות המפרכות במטבח המרוקאי.עם כמות הסלטים המוגשים ביום שישי (10 לפחות) חיפשתי קיצורי דרך ומצאתי!!בבלוג של צחי מויאל המוכשר http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2511713&r=1 .


מצרכים

1 קופסא עגבניות מרוסקות (ללא תיבול) (muti)
3 שיניי שום
2 פלפל ירוקים
1/4 כוס שמן קנולה
מלח
2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן

אופן ההכנה

ראשית נקלוף ונקצוץ את השום במקביל נשרוף ע"ג רשת את הפלפלים נקלוף ונקצוץ .
נחמם בסיר 4 כפות שמן ונטגן קלות את השום נוסיף את העגבניות המרוסקות ונרתיח ל 10 דק`
לאחר 10 דק` "נמעך" את העגבניות היטב (בעזרת מועך תפו"א )
נתבל במלח פפריקה מתוקה נוסיף את הפלפלים הירוקים ו 3 כפות שמן נבשל על אש נמוכה לעוד 15 דק`
והמטבוחה מוכנה .


***אם אתם רוצים להכין את הגירסה המקורית והארוכה כנסו לקישורhttp://yafchuk.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_57.html

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...